ana2106231

Arheološki park Vižula u samom srcu Medulina, sinoć je bio ispunjen do zadnjeg mjesta. Povod tome bio je fantastičan koncert poznate violončelistice Ane Rucner, koja je otvorila 30. Medulinsko koncertno ljeto i nastavila tradiciju koncerata kojima pozdravlja prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe. „Sunset Edition“ po prvi put održan je u Istri, a umjesto izlaska, Ana je koncert započela točno u 20 sati i 54 minute i tako ispratila zalazak prvog ljetnog sunca, koje je bilo veličanstveno.

Na pozornici joj se pridružio bubnjar Marko Duvnjak, ali i poseban gost, hrvatski akademski glazbenik, skladatelj i kantautor Bruno Krajcar. Upravo ovaj zanimljiv spoj čiste, netaknute prirode i moderne koncertne izvedbe donio je jednu svježu i novu energiju te zagarantirao najljepši početak ljeta. Na energičnom koncertu Ana Rucner i Marko Duvnjak oduševili su slušatelje obradama svjetskih klasika, filmskih hitova, romantičnih melodija te plesnih ritmova i tradicionalnih hrvatskih pjesama. Poseban doživljaj bila je izvedba svojevrsne istarske himne “Krasna zemljo, Istro mila”, koju je i sama publika pjevala u glas s Anom, Markom i Brunom. Vizualan dojam upotpunio je Anin prekrasan i unikatni outfiti, za koji se pobrinuo domaći dizajner Igor Dobranić. Za dobru atmosferu prije i poslije spektakularnog koncerta bio je zadužen DJ Stefano WazabY, koji je dodatno zabavio i rasplesao prisutne. Podršku koncertu dao je i veslački osmerac, kao i brojne brodice, koji su koncert pratili izravno s mora i uživali u čarobnim melodijama.

Koncert u režiji Ane Rucner realiziran je uz pomoć Turističke zajednice općine Medulin i Općine Medulin te agencije Art Hill. Da je koncert bio pun pogodak, potvrđuje i direktor TZ Medulin, Mihael Idžaković: „Zahvaljujemo Ani Rucner i svim posjetiteljima koji su uveličali otvaranje jubilarnog 30. Medulinskog koncertnog ljeta. Za svoj tradicionalni "Pozdrav ljetu", Ana je ove godine umjesto Dubrovnika odabrala upravo Medulin, i to divnu lokaciju koja se savršeno stopila sa zvukovima violončela, naše antičko zeleno srce Medulina - Vižulu. Uz zalazak sunca, bio je ovo koncert za pamćenje i vjerujemo da su brojni posjetitelji zaista uživali.“

“Ponosni smo što je naš Arheološki park Vižula bio domaćin tradicionalnom koncertu “Pozdrav ljetu - Sunset Edition”, Ane Rucner, Marka Duvnjaka i Brune Krajcara. Lokacija antičke vile na Vižuli idealna je pozornica za koncerte ovakvoga tipa, kulturno - umjetničke programe i vjerujemo da su svi posjetitelji uživali u zalasku suncu na Vižuli i predivnom koncertu umjetnice Ane Rucner! Arheološki park Vižula lokalitet je koji obiluje antičkom baštinom, te ćemo u njegovo očuvanje, valorizaciji i istraživanja i dalje ulagati. Nadamo se da će ovaj koncert postati tradicija na našem području s obzirom na to da naša Općina nudi puno više od klasičnih turističkih destinacija te ćemo na njezinom potencijalu i dalje raditi.” izjavio je načelnik Općine Medulin, Ivan Kirac.

„Organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu predstavlja mnoštvo izazova, što ga čini nevjerojatno zahtjevnim zadatkom. S obzirom na brojne izazove, organiziranje koncerta na arheološkom nalazištu zahtjeva pažljivo planiranje, duboko razumijevanje očuvanja povijesti, suradnju s nadležnim tijelima i predanost stvaranju skladnog spoja kulture, glazbe i baštine. Zahvaljujem na povjerenju za organizaciju ovog divnog koncerta te se nadam da će koncerti na čarobnoj Vižuli postati tradicija“, rekla je Iva Šalamon Reškovac, organizatorica koncerta

„Sretna sam sto sam uspjela održati tradiciju koncerta “Pozdrav Ljetu”. Iako ove godine nisam dočekala prvo ljetno sunce glazbom, nego ga ispratila koncertom “Sunset Edition” svakako je bilo veličanstveno i unikatno. Obožavam svirati na lokacijama koje nisu svakidašnje pozornice, stvarati nove projekte i otkrivati ovakva divna mjesta za muziciranje u Lijepoj Našoj. Hvala Općini Medulin, TZ općine Medulin, divnoj publici, kolegama glazbenicima i cijeloj mojoj ekipi koja je pomogla da se ovaj divan projekt realizira. Tko zna, možda postane i tradicija“, nadodala je Ana Rucner.

„Uživao sam Anom i Brunom. Atmosfera i publika su bili sjajni, a lokacija inspirativna za muziciranje. Sretan vam svima prvi dan ljeta i svjetski dan glazbe. Ponovilo se!“, izjavio je Marko Duvnjak.

Tekst: Press
Fotografije: Danijel Bartolić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO