Nakon sedam festivalskih večeri priređenih u sedam gradova i općina diljem Istre, Primorja i otoka, te devetodnevnog putovanja titulu najboljih na ovogodišnjem, 40. Festivalu Melodije Istre i Kvarnera sa 162 boda ili 1.127 glasova dobili su dečki iz paške Klape Sol, zasluživši ju kompozicijom »Boduli su duša od Kvarnera« za koju je glazbu i tekst napisao njihov frontmen Branko Barbir, a aranžman načinio Robert Grubišić. Drugoplasirana u ukupnom poretku sa 124 boda ili 575 glasova je skladba »Moglo nan je lipo bit« (A.Baša-R.Pilepić-A.Baša) u izvođenju Gine Picinić i Klape Sol. Dok je 120 bodova ili 506 glasova treće mjesto donijelo Tamari Brusić praćenoj Klapom Grobnik i skladbi »Nigdi ni lipo ko doma« (R.Piliepić-R.Pilepić-A.Valenčić).

Festival Melodije Istre i Kvarnera oduvijek je poznat kao festival kojem su nagrade i priznanja Završna festivalska večer održana u riječkom sportskom biseru – Dvorani Zamet iznjedrila je svoje pobjednike. S 201 glasom Riječani su pokazali da su im najdraži i najbolji dečki iz Klape Sol sa skladbom »Boduli su duša od Kvarnera«. Drugo mjesto i 124 glasa dali su kompoziciji »Hajdemo draga« (trad/I.Prajo-I.Prajo-T.Preradović) u izvođenju Alena Polića i VIS-a »Jabuka«, a treće i 96 glasova Voljenu Grpcu, Loli i Antoniju s pjesmom »Kvarnerski raj« (Z.Trubić-R.Pilepić-A.Valenčić). Festival Melodije Istre i Kvarnera oduvijek je poznat kao festival kojem su nagrade i priznanja sporedna stvar, a druženje i »kampananje« ono što mnoge iz godine u godinu uvijek MIK-u vraća.

Unatoč toj činjenici, upravo je MIK poznat i kao festival s najvećim brojem nagrada jer osim nagrada publike dodjeljuju se i brojne stručnih ocjenjivačkih sudova. Tako je prvo mjesto »stručnih ljudi« na ovogodišnjem MIK-u zaslužila kompozicija »Dvi barke« (Ivica Frleta-Ljubica Bestulić Stanković-Robert Grubišić) u izvođenju Katje Budimčić, drugo mjesto dodijelili su skladbi »Tribaš mi« (Robert Funčić-Vlasta Juretić-Robert Funčić) što ju je otpjevala Monika Petrov, a treće pjesmi »Lucija« za koju je glazbu, tekst i aranžman napisao Lado Bartoniček, koji ju i interpretira. »Zlatni mikrofon«, nagradu Radio Rijeke za najbolju interpretaciju dobila je Vivien Galletta za uistinu dojmljiv pjevački pristup kompoziciji »Kolajna« za koju je tekst napisala Marina Valković, a glazbu i aranžman načinio Robert Grubišić.

Nagradu »Ljubo Pavešić« koju Čakavski sabor dodjeljuje za najbolji tekst, komisija u sastavu dr. Sanja Bogović Zubčić i prof. Nada Galant odlučila je dodijeliti Ljubici Bestulić – Stanković za tekst pjesme »Dvi barke« u izvođenju Katje Budimčić. Najboljim aranžerom Radio Istra proglasila je Maura Giorgia koji je načinio aranžman za kompoziciju »Istra, mati moja« u izvođenju Lidije Percan i Alena Vitasovića, a ista kompozicija, dobila je i nagradu »Zlatne roženice« koju Radio Pula dodjeljuje kompozitoru koji u skladbi najprimjerenije koristi istarski melos. Taj kompozitor ovoga MIK-a je Bruno Krajcar.

Nagrada za najboljeg debitanta, u ovom slučaju debitanticu otišla je u ruke Monike Petrov, a u ime »izbornika«, Mreže – gradskog radija Istre uručio joj je Mirko Cetinski. agradu »Beseda« što ju Novi list dodjeljuje za cjelokupni izričaj koji na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju dobili su Alen Polić i njegov VIS Jabuka za pjesmu »Hajdemo draga« (trad/Ines Prajo-Ines Prajo/trad-Tihomir Preradović), a Alen i njegovi šesni Zlobinjari dobili su i nagradu »Domaćeg radija« za najbolji scenski nastup. Osim nagrada koje dobijaju mikovci, postoji i ona koju mikovci dijele, a ona se zove »nagrada za najboljeg domaćina mikovske karavane«. Pa, karavana je odlučila, a odlukom nikoga tko je bio sudionik mikovskih putešestvija ljeta gospodnjeg 2010. nije iznenadila – dobila ju je »mala općina, za velike fešte« ili Općina Gračišće na čelu s načelnikom Ivanom Ninom Mijandrušićem.
  
Tekst: Slavica MRKIĆ MODRIĆ, MIK
Fotografije: Blondy/Bastardoo


{gallery}albumi/mik260610:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO