trsat2907221

Jučer navečer, prije same nevere, u sklopu 17. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini na Trsatskoj gradini nastupila je klapa Šufit. Točno pred 30 godina, gospodin Tomislav Veršić, profesor glazbene kulture IV. Gimnazije „Marko Maručić“, okupio je desetak mladih, talentiranih srednjoškolaca i tako stvorio ovu danas nadasve poznatu i uspješnu klapu. Klapa Šufit u ovom sastavu djeluje od 2003. godine, a izvan Hrvatske klapa je zabilježila brojne koncerte po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i BiH, a redoviti je gost pjesničkih susreta ”Dobro jutro more” u Podstrani.

U jučerašnjem bogatom programu koja je klapa priredila, uživala je publika koja se okupila u velikom broju, uglas pjevala stihove pjesama i pljeskom nagrađivala izvođače. Klapa Šufit izvela je njihove brojne hitove: „Ne diraj moju ljubav“, „Proplakat će srce“, „Samo jedan pogled“, a nezaobilazna je bila i obrada Oliverove pjesme: „Kad mi dođeš ti“  i “Cesarica”  te su tako odali počast našem neprežaljenom Oliveru Dragojeviću.

Trsatski kaštel još jednom se pokazao kao odličan domaćin te idealna kulisa klapskoj pjesmi, a emocija nije nedostajalo te su se nerijetko mogle vidjeti suze u očima publike od osjećaja i dragosti. Kako i priliči rođendanskoj proslavi, kraj koncerta obilježile su prskalice te prigodna torta koja je bila iznenađenje, kako publici tako i klapi.

Nastavak programa u kolovozu

Svoj nastavak Ljeto na Gradini nastavlja početkom idućeg tjedna s manifestacijom Gradina No Limit - Dani vizualne umjetnosti i komunikacija. U kolovozu još nastupaju i: klapa Baladur i Vinčace, Zvonimir Radišić Trio - promocija albuma „New Horizons“, Marko Škugor, sastav Cubismo, Frano Živković, a druge nedjelje nas očekuje predstava FEŠTA - EXIT teatra.

Dođite i uživajte u Ljetu na Gradini i u kolovozu!

Tekst: Press
Fotografije: Dražen Suvić

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO