bsh3005

Po prvi put posjetitelji iz cijelog svijeta plesat će na Welcome partiju u pulskom Kaštelu, 6. lipnja od 20 sati, koji je ujedno uvod u trodnevni festival Gates of Agartha. Party u Kaštelu, uz dva dana onog u povijesnom istarskom kamenolomu, još je jedna atrakcija koja će zasigurno oduševiti brojne posjetitelje, koji inače nemaju prilike plesati na ovakvim povijesnim lokacijama. Na velikoj pozornici posjetitelje će zabavljati Ace Brothers, Jamie S i Zoe Dona.

Davne 1630. godine izgrađen je Kaštel, utvrda četvrtastog tlorisa i s istaknutim ugaonim zašiljenim bastionima. Građen je po nacrtima francuskog vojnog arhitekta Antoina De Villea po narudžbi mletačke vlade radi zaštite grada i luke, s obzirom na njezin veliki značaj u pomorskom prometu na sjevernom Jadranu. Na vrhu brežuljka i ranije se morala nalaziti utvrda, vjerojatno s kontinuitetom još iz predrimskog i rimskog doba. Istarska gradina je imala prvenstveno obrambenu funkciju, a i u rimsko doba tu je morala biti smještena neka manja vojna postaja. U Kaštelu je danas Povijesni muzej Istre.

Cijeli ovaj festival, osim uživanja u glazbi ima i kulturnu notu, a to je upoznavanje gostiju sa znamenitostima na kojima borave i u kojima se zabavljaju.

Jednodnevne ulaznice za Welcome party u Kaštelu mogu se kupiti od danas u sustavu www.entrio.hr

Welcome party u Kaštelu uvod je u glazbeni spektakl Gates Of Agartha koji se u povijesnom kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu održava 7. i 8. lipnja. U petak 7. lipnja na impozantnoj će pozornici nastupiti Adriatique, Seth Troxler, TSHA, Miguelle & TONS te hrvatski DJ Yakka. Drugog dana festivala, za koji vlada izniman interes diljem svijeta, u subotu, 8. lipnja nastupaju Bedouin, Dixon, Vintage Culture, Avantgart Tabldot te hrvatska DJ legenda Felver.

Limitirani broj dnevnih ulaznica po posebnim cijenama za Gates Of Agartha možete osigurati putem linka: https://www.entrio.hr/event/gates-of-agartha-cave-romane-2024-17926

Vrata Agarthe dvodnevna su glazbena odiseja koja spaja prošlost i sadašnjost te nudi pogled na njezinu bogatu povijest i živopisnu kulturu. Cave Romane, drevni je kamenolom iz rimskog doba koji je odigrao ključnu ulogu u izgradnji pulske Arene pod zapovjedništvom cara Vespazijana. Uklesan u 50-metarske zidove od vapnenca i smješten u malom selu Vinkuran, stoji kao podsjetnik na drevno umijeće i arhitektonsku ostavštinu Rimskog Carstva. Legenda kaže da je špilja Romane bila sveto mjesto za drevna plemena i mistična bića.

Drugo izdanje Gates of Agartha izuzetna je turistička promidžba Istre i Hrvatske. Hrvatski glazbeni brend BSH i američki Gate ovim Festivalom Istri otvaraju nove, ionako izvrsne turističke mogućnosti. Mnogi od posjetitelja na lokaciji će se zadržati više od dva festivalska dana.

Gates of Agartha se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin. Sve informacije o Festivalu mogu se pronaći na webu: www.gatesofagartha.com

Tekst: Press
Fotografija: GoA

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO