Na sedam glazbenih pozornica sinoć su nastupali jedni od najzanimljivijih američkih rock veterana, mladi predstavnici britanske i austrijske elektroničke scene, domaće hip-hop snage, te brojni međunarodni DJ-i, uz izniman odaziv publike i pozitivnu atmosferu na festivalskoj lokaciji. Mladi britanski art-rock trio Wild Beasts zadovoljili su i one najzahtjevnijeg ukusa osebujnim i originalnim spojem nježnih vokala i gipkog plesnog ritma. Nakon njih, također na glavnoj pozornici Terra, nastupili su trenutno jedni od najpopularnijih Britanaca, inovativni elektronički trio The xx i brojnu oduševili spojem minimalističkog synth popa i sanjive elektronike.

Nešto ranije na pozornici Aqua The Jon Spencer Blues Explosion, perjanice buma alternativnog rocka 90-ih u Americi, priredili su gromoglasan i žestok nastup i najavili novi album „Meat and Bone“ koji izlazi ove jeseni. Jedan on upečatljivijih koncerata bio je svakako onaj kultni njujorškog sastava kojeg predvodi Michael Gira. Swans, poznati po divljim nastupima i sporom, teškom zvuku, opravdali su sva očekivanja još jednim nastupom za pamćenje.

Hrvatske snage predstavili su Elemental, dobitnici nekoliko Porina i već nekoliko godina jedni od najpopularnijih hrvatskih bendova na čelu s dinamičnom pjevačicom Remi i stihovima koji progovaraju u ljudima i pojavama koje nas okružuju. Nakon njih, ekscentrični američki pjevač  Davey Pierce predstavio je svoj novi projekt Yip Deceiver i osvojio publiku na pozornici Aqua duhovitošću i spontanošću.

Glavna plesna atrakcija na pozornici Terra bio je bez sumnje Parov Stelar Band, odnosno Marcus Füreder i prateći bend glazbenika koji je uključivao saksofonske i trubačke dionice i živu mješavinu swinga, funka i elektroničke glazbe.

Osim spomenutih, nastupili su još: Erotic Biljan & His Heretics, The Toronto Drug Bust, Future of the Left, Golem, Däm Funk (live i DJ set), Aeroplane, Surka Beat Box, Juice, Chatko, Rahmanee, Danny Bwoy, Filip Motovunski, Maja Milich, Nightwave, Cid Rim, MTVile ekipa (Alex, Tamara i Dina) te na pozornici Akustika Choco Jazz i Embassy 516.

U ekološkom programu festivala, Eko Smart, ponovno se održavalo nekoliko radionica kao što je ona o izradi nakita i igračaka od otpadnog materijal, te radionica sakupljanja samoniklog bilja u prirodi na kojoj je prikupljeno nekoliko autohtonih začinskih biljaka, predavanje o najdubljoj špilji u Hrvatskoj, predavanje o kakvoći hrane i vode u Hrvatskoj i mnoge druge aktivnosti.

Polaznici radionice izrade letećih zmajeva priredili su nam sinoć posebnu poslasticu! Tijekom tri dana trajanja radionice izradili su brojne šarene zmajeve od odbačenih plastičnih vrećica i isprobali ih u letu na glavnoj festivalskoj šetnici.


Danas, posljednjeg dana Terranea 2012 koji je predviđen kao poseban poklon posjetiteljima festivala u vidu velikog završnog partyja, uz cijenu dnevne ulaznice od samo 50 kuna, očekuje nas pregršt DJ-a i drugih izvođača.

Kao i do sada, na pozornici Akustika održat će se zadnja dva nastupa Melite Sabljo i Emila Töpfera.

Pozornice Terra i Aqua zatvaraju se za posjetitelje, ali svirka se nastavlja na Aeru uz domaće sastave različitih žanrova, od Cinkuša i njihove varijante tradicijske kontinentalne glazbe do urbane dalmatinske glazbe u izvedbi Kuzme & Shaka Zulu. Uz to, u Red Bull Music Academy hangaru u sklopu Aero zone slijede nastupi međunarodnih DJ-a: Kid VA, Williama Collinsa, Phillipea, i CHINA ft DJ Lixo, vatrena synt-pop glazbenica baršunastog glasa; u Muzika.HangaRu pak nastupi DJ-eva Vedrana Menige, Yesha & Killa P & DMT, Moodswingera, Balkans HiFija.

Ulaznica za zadnji dan festivala i oproštajni party od Terranea 2012. košta 50 kuna i može se kupiti na blagajni na festivalskom ulazu.

Tekst / Fotografije: Press
{gallery}albumi/terraneo090812:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO