Drugog dana festivala nastupilo je preko 25 domaćih, regionalnih i svjetskih izvođača uz još veći odaziv publike! Kao i prvog dana, glazbeni program Terranea 2012. održao se na ukupno sedam pozornica: velikim pozornicama Terra, Aqua i Aero, u hangarima Red Bull Music Academy i Muzika.HangaRu, bonbon kupoli, te na pozornici Akustika, uz još veći odaziv publike koja je u većem broju posjetila festivalsku lokaciju.

Najveći hit programa na glavnoj pozornici svakako su bili veterani hip-hopa, The Roots, mnogočlani sastav iz Philadelphije koji su svojim skladno uvježbanim  nastupom i svirkom uživo punom improvizacije, oduševili krcatu pozornicu Terra. Prije njih na istoj su pozornici nastupila dva inovativna mlada benda iz Engleske, The Horrors i The Vaccines, od kojih su prvi isporučili dozu mračnog i bučnog garažnog rocka i post punka, a drugi hitove u različitim pravcima, od garažnog rocka do surf popa.

Nastupi na pozornici Terra izmjenjivali su se s onima na Aqui, gdje su u to vrijeme nastupili srčani We Were Promised Jetpacks, mlade nade škotskog rocka, te nakon njih nagrađivani mladi kantautor iz Kanade, Dan Mangan, ovogodišnji predstavnik melodičnog i iskrenog indie folk rocka intimnih stihova i bogatih, gromoglasnih aranžmana.

Program na pozornici Aqua započeo je zagrebački indie folk i kantautorski bend Mika Male, romantičnim i nježnim nastupom u kasno poslijepodne, dok je kruna večeri na istoj pozornici bila svirka junačine indie rock žanra Stephena Malkmusa i njegovog pratećeg sastava The Jicks (Stephen Malkmus and The Jicks) osvojivši sve ljubitelje nezavisne gitarističke glazbe.

Nakon iznimno popularnih domaćih hip-hop snaga, Dječaka, koji su okupili veliki broj posjetitelja na pozornici Aero, nastupila je osebujna američka kantautorica Merrill Garbus poznatija po imenu svog glazbenog projekta, tUnE-yArDs i još jednom hrvatsku publiku iznenadila i osvojila neobičnim spojem popa, folka, i afričke glazbe.

U kasne sate na istoj pozornici nastupio je turski DJ, Baris K, i melodičnim spojem psihodeličnog rocka, turskog jazza, funka i disca dodatno potaknuo neumornu rasplesanu publiku u ranojutarnjim satima. Oduševili su i Eddy Ramich, Disclosure i drugi DJ-i poput Pytzeka, Miquea i Seijia.

Uz već spomenute nastupili su još: Father, Digitalism, Kandžija i Gole žene, Žoambo Žoet Workestrao, Oli Doboli, Beardyman, te Kompleks, Eddie C, xxxy i Rea & Mesh, te u kampu, na pozornici Akustika, Queen of Sabe, te mladi varaždinski bend Vlasta Popić.

U sklopu Eko Smart programa ekoloških radionica i filmskih projekcija, polaznici radionice sakupljanja ljekovitog bilja s voditeljicom su izašli na teren i upoznali domaću floru, na predavanju održanom u kamenoj špilji Terry Cave naučili su o krškim izvorima u Hrvatskoj, gdje su također prikazani i filmovi s putujućeg ekološkog festivala SEFF i dokumentarci iz Dokukina.

Trećeg dana festivala ponovno nas očekuje pregršt zanimljivih glazbenih izvođača i ekoloških aktivnosti. Wild Beasts mladi su britanski art-rock trio koji će zasigurno zadovoljiti i najzahtjevnija glazbena nepca; The xx su trenutno jedan od najpopularnijih mladih sastava, dobitnici nagrade Mercury za najbolji album, svakako nam spremaju jedan od najzanimljivijih nastup cijelog festivala, dok su na pozornici Aqua najavljeni nastupi nešto žešćih i glasnijih rokera iz Amerike The Jon Spencer Blues Explosion te kultni njujorški sastav Swans čiji će nastup svakako ostaviti dubok dojam na sve entuzijaste silovitog, nepatvorenog i mračnog rock zvuka.

U ekološkom programu festivala, Eko Smart, ponovno se održava nekoliko radionica kao što je ona o izradi nakita i igračaka od otpadnog materijal, te radionica sakupljanja samoniklog bilja u prirodi, predavanje o najdubljoj špilji u Hrvatskoj, predavanje o kakvoći hrane u Hrvatskoj i mnoge druge aktivnosti.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 490 kuna, a cijena dnevnih ulaznice je 250 kuna.

Tekst / Fotografije: Press
{gallery}albumi/terraneo080812:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO