Glazbeni program održavao se na sedam pozornica: velikim pozornicama Terra, Aqua i Aero, u hangarima Red Bull Music Academy i Muzika.HangaRu, bonbon kupoli, te na pozornici Akustika. Koncertom zagrebačkog benda Kimiko na pozornici Aqua započeo je glazbeni program ovogodišnjeg Terranea, točno u zalazak sunca. Na istoj pozornici uslijedio je nastup kantautorice Anne Calvi koja je predstavila dramatični spoj jazza, rocka i eksperimentalne glazbe nalik na filmsku noir glazbu.

Na glavnoj pozornici Terra, mladi Britanci The Ting Tings predstavili su nedavno izdani novi album „Sounds From Nowheresville“ i oduševili mnogobrojnu publiku karakterističnim spojem popa, punka i hip-hopa. Glavna atrakcija večeri, legende američke i svjetske klupske scene, Thievery Corporation, nastupili su potom na glavnoj pozornici. Autori klasika poput „Lebanese Blond“ ili „State of the Union“, dvojac Rob Garza i Eric Hilton i prateći mega bend, izvrsnom improvizacijom, živom svirkom i pozitivnom energijom pretvorili su pozornicu Terra u najveći plesni podij u gradu i šire.

Pozornica Aqua se nešto ranije tijekom večeri pak užario iskrenim i srčanim nastupom njemačkog benda The Notwist koji su predstavili već poznate hitove u nešto eksperimentalnijem izdanju, raščlanjujući originalne forme pjesama, dok su odmah nakon njih na istoj pozornici uslijedili 65daysofstatic, engleski math-rock četverac s iznimno energičnim nastupom punim improvizacije, dinamičnim prijelazima i promjenama ritma, vrsnim solaža na klavijaturama i grupnim sviranjem bubnjeva.

Nastupe na Aeru, najmanjem od tri glavne pozornice, začinili su Amerikanci iz Baltimorea, Future Islands, nižući jedan za drugim nježne i osebujne hitove u žanru synth popa i electra, u kombinaciji s dubokim, hrapavim glasom Gerrita Welmersa. Na pozornici Aqua ranije je nastupio i sjajan srpski bend Goribor koji je predstavio svoj novi dvostruki album "Evo je banja" izdan ove godine, te kasnije domaća elektronička live senzacija ABOP.

Glazbeni program u kampu, na akustičnoj pozornici Akustika sastojao se od nastupa žestokog zagrebačkog rock četverca, And the Kid i prvoklasne mlade kantautorice Sare Renar koji je publiku zagrijao za velike koncerte na ostalim festivalskim stejdževima.

Osim spomenutih izvođača, na Terraneu su jučer svirali i Groove Armada (DJ set), Friendly Fires, Gatuzo, Jarboli, Ola Horhe, Max Tundra, ABOP, MJ Cole, kao i niz izvođača u sklopu hangara u Aero zoni: DJ Fitz, Pips, Dirty Hairy, Gdin Smeđi Šećer, Jopa, Jogarde, Gerd Janson, Axel Boman te Take me out! crew.

Svi posjetitelji kampa također su mogli sudjelovati i na brojnim ekološkim radionicama i naučiti kako izraditi letećeg zmaja od najlon vrećica ili osnove acrobalancea i hula hoop plesa, kao i pogledati prezentaciju solarnog bicikla i automobila.

Danas, drugog dana festivala, očekuje nas nastup planetarno popularnog američkog hip-hop sastava The Roots, hvaljenog po korištenju pravih instrumenata kao što su bubnjevi, gitare i bas gitare i snimanju albuma uživo, bez korištenja samplova, dok njihov zvuk karakterizira snažni utjecaj jazza i funka. Tu su još dva žestoka, mlada engleska benda The Vaccines i The Horrors, te srčani kanadski kantautor Dan Mangan i veteran američkog nezavisnog rocka i njegov bend, Stephen Malkmus and The Jicks, te mnogi drugi.

Osim koncertnog programa na tri glavne pozornice, u hangarima Aero zone i bonbon baru svakog dana nastupaju i brojni DJ-i. Danas su to, između ostalih, Eddy Ramich, Eddie C i xxxy, i brojni drugi, dok DJ nastupi traju barem do ranih jutarnjih sati, odnosno do 8 sati ujutro.

Ekološki program u kampu i danas traje cijelog dana i odvija se u bonbon mini šatoru, prirodnoj kamenoj špilji, Terry Cave i na otvorenom pa svi posjetitelji kampa mogu sudjelovati u mini tečaju permakulture, prezentaciji krških izvora Hrvatske i projekcijama filmova s ekološkom tematikom.

Cijena festivalske ulaznice iznosi 490 kuna, a cijena dnevnih ulaznice je 250 kuna.

Tekst / Fotografije: Press
{gallery}albumi/terraneo070812:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO