Dame i gospodo, klub Aquarius ponosno predstavlja večer prestiža u svijetu hip-hop glazbe, a u "omotu" subotnjeg programa. U subotu, 13. travnja 2013. na repertoaru nas očekuje apokalipsa, sudnji dan i trenutak odluke za svakog hip-hop sladokusca, ali i one željne, gladne i žedne aktualne svjetske glazbe na posebnoj večeri pod nazivom "Funhouse meets Blackout". Da, dobro ste pročitali.. Blackout se vraća kući, u klub Aquarius na zagrebačkom Jarunu.


Što vam prvo pada na pamet kada spomenemo termin "hip-hop"? A što vam pada na pamet kada taj isti hip-hop spojimo s Hrvatskom? - Istina, jedno je ime koje povezuje oba termina i potpuno zaokružuje cijelu priču, od postanka odnosno stvaranja prostora za hip-hop na našim prostorima, stvaranje hip-hop scene, publike, glazbe, gostovanja i načina života ili jednostavno "povijesti hrvatske hip-hop scene", a to ime je PHAT PHILLIE.

Dame i gospodo, unaprijed vas molimo da skinete kapu i poklonite dubok naklon pravom kralju hip-hopa na ovom prostorima koji djeluje na globalnoj sceni gotovo 30 godina.

PHAT PHILLIE (Blackout/Bumsquad DJZ crew) je rezident-DJ i promotor večeri kao što su: Blackout Lounge, Blackout Classics, Phat Fridays i druge, a koje su redom rasprodane i na kojima je ugostio brojne velikane svjetske hip-hop scene kao što su: Redman & Method Man, GZA, Busta Rhymes, DJ Premier, Jazzy Jeff, De La Soul, Masta Ace, Raekwon, OC and Big L (R.I.P.), Tha Alkaholiks,  Dilated Peoples, Naughty By Nature, The Brand New Heavies i drugi.

Phillie je prava legenda hip-hop glazbe. Putem istog krenuo je još davne 1984. nakon što je prvi put čuo UTFO-ovu pjesmu "Roxanne Roxanne" na legendarnom zagrebačkom Radiju 101, te nakon gledanja film-klasika kao što su bili "Beat Street", "Wild Style" i "Breakin". Nakon boravka u Americi 1991. godine upoznao je DJ Frx-a s kojim je od 1993. vodio i "Blackout Radio", radio emisiju na Radio 101 koja je proglašena najboljom hrvatskom hip-hop emisijom, a povodom 10 godina održavanja iste izdali su i kompilaciju "Blackout 10 (The Best Of Hip-Hop)". Phillie danas vodi dvije radio emisije na internet radio postaji Radio808: "Blackout" i "Phat Fridays".

Phillijeva karijera se proteže daleko van granica Lijepe naše o čemu svjedoče njegovi stalni i opetovani nastupi u New Yorku, Njemačkoj, Austriji, Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Bugarskoj, Nizozemskoj i Makedoniji. Već je i regularan gost na brojnim TV emisijama hrvatskih televizijskih kuća, a pojavio se i na njemačkoj glazbenoj televiziji "VIVA TV" (Mixery Raw Deluxe) i "MTV Europe" (MTV Mash). Phillie je također pisao brojne članke za vodeće svjetske hip-hop magazine kao što su Backspin (Njemačka) i The Source (SAD), a intervjuirao je i sljedeće hip-hop velikane: 50 Cent, N.O.R.E., Wu-Tang Clan, Ice-T, Nile Rodgers (Chic), DJ Premier i druge.

Kao osnivač, vlasnik i menadžer "Blackout Entertainment Croatia", Phillie je također menadžer tri vruća europska hip-hop producenta - Koolade, Baby Dooks i Dash. Njegova "Blackout Entertainment" tvrtka odrađuje i ulični, radio i klupski marketing za gigantske svjetske kompanije kao što su: Olympus, Adidas, Rbk, Axe, Hennessy, Tuborg, Becks, ali i bookinge za zvijezde od kojih su neke: Naughty By Nature, Masta Ace, Roots Manuva,Tha Alkaholiks, Ice Cube, Termanology, De La Soul, DJ Premier...

Bio je jedan od sudaca "European Heineken DJ Thirst" natjecanja, a otvorio je i online Blackout TV Channel (www.youtube.com/BlackoutTV1) i hip-hop blog www.blackouthiphop.com. Ujedno je i dio internacionalne ekipe DJ-a koja se naziva “The Bumsquad” te pod istim nazivom izdaju i časopis posvećen hip-hop kulturi.

Osim svega, Phillijev najveći aktualni podvig je možda i su-organiziranje jedinog hrvatskog hip-hop i r'n'b festivala "FRESH ISLAND" (video 2012.: http://www.youtube.com/watch?v=_r2iezLUEo0).

O njegovim podvizima kroz godine, kao i posljednjim postignućima, ali i aktualnom radu mogli bismo pisati kartice i stranice teksta, ali umjesto toga pozivamo vas da sami posvjedočite zašto je Phat Phillie čovjek kojeg generacije hip-hop obožavatelja vole, pamte, čuvaju u srcima i sjećanjima njegove nastupe i trud uložen u održavanje i promicanje hip-hop kulture lokalno i globalno. On je čuvar hip-hop kulture na ovim prostorima, pa i mnogo, mnogo više od toga i neće sjediti prekriženih ruku sve dok se ne uvjeri da Hrvatska osigurala svoje mjesto na hip-hop karti svijeta i pripremi je za evoluciju hip-hop zvuka koja tek slijedi.

Phat Phillie će na jednu noć vratiti Blackout u njegov klupski dom, klub Aquarius, pa ćemo tako upravo njega tj. njegovu hip-hop / r'n'b DJ-izvedbu moći slušati i doživjeti kroz cijelu subotnju noć na A1 flooru kluba, dok će na A2 flooru kluba nastupiti rezident Funhouse programa, maestro-DJ - Martyn Negro koji će nas počastiti najboljim izborom house, progressive i bass muzike.

Ovog puta posebna pozivnica ide svim plesnim skupinama, hip-hop plesačima, plesačicama i breakdancerima - dođite i pokažite što znate, floor je spreman za vas, a vi za njega? Bring it on!

Blackout u Aquariusu. - Spektakl kakvog ni jedan istinski fan hip-hop i r'n'b zvuka ne bi smio propustiti, a ako k tome dodamo da se radi i o Funhouse večeri, znamo da je dolazak jednak poviku "bingo!" na tomboli, dobitku jackpota na lotu ili jednostavno rečeno "pun pogodak". Stoga, vidimo se u subotu, 13.04.2013. s početkom od 23h.

Ulaz: besplatan upad do ponoći s pozivnicom / 20 kn nakon ponoći (i bez pozivnice)

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO