EST - Veseli ringišpil koji širi bass po istoku, obilazi Vaše klubove i isporučuje frekvencije. Pripremite se za isporuku, u našem ringišpilu nema sigurnosnih pojasa, očekujte beskompromisnu bass glazbu od najboljih domaćih kolektiva i dj-a.

Dubstep | Drum 'n' Bass | Jungle | Dub | Reggae | Bass

19/10/2012
Club Bastion
Osijek

Start: 22 h
Upad: 15 kn

Za prvi ESTour u ulozi kozmičkih isporučitelja bass-a predstavljamo:

Kodin (LED, Jabbaton, Ka)
Dots (LED, Ka)
Tekitoka (LED, Ka)
Weedran (Slavonija Vibes Syndicat, Glechudesa, Đa)
Leeks (Dirty Beatz, Zg) &
Kula (VuBass, Vu)

Info:

Kodin (LED, Jabbaton| KA)
www.soundcloud.com/kodin

- Sound, graphic i web dizajner iz Karlovca, Dinko Filipović, poznatiji kao Kodin je jedan od hrvatskih drum&bass producenata i dj-a koji se može pohvaliti s prvim hrvatskim drum&bass izdanjem na vinylu za britanski Ascenzion Records.

Trenutno težište produkcije mu je uglavnom drum`n`bass, no još uvijek se tu nađe i ponešto breakbeata, trip-hopa, hip-hopa i experimentale čijim je utjecajima i obilježena njegova produkcija. Njegovo prvo izdanje na vinylu bilo je "Girl In A Delirium" 2007. godine. Tu je i EP sa tri pjesme "Right on", "Wooden dummy" i "Nothing to see" za talijanski label Subculture Music kao digital-ni release. Njegovo najsvježije izdanje je remix pjesme "Binary" od poznatog britanskog producenta Diode-a na američkom labelu Ammunition Recordings. Uskoro izlaze trake za Mindtech Recordings i Close2Death. 2010.g u suradnji sa varaždinskom underground vokalisticom i umjetnicom Diyala-om producira dvije trake "Manwhore" i "Can`t make me". Također je jedan od članova industrial benda Mass Hypnosis iz Zagreba za koji radi produkciju i samplove zajedno sa drum&bass dj-om i producentom Odium-om (Bass Invaders, Protokol). Nastupao je širom Hrvatske, trenutno je dio LED kolektiva [KA] i Jabbatona [ZG].

Tekitoka (LED| Ka)
http://soundcloud.com/dina
http://www.mixcloud.com/di-tekitoka/

Ova mlada dama spoznala je što znači "ljubav na prvi zvuk" kad je prvi put slučajno čula drum'n'bass. Znala je da ta glazba mora činiti sastavni dio njezina života. Prije otprilike četiri godine počinje eksperimentirati s produkcijom drum'n'bass-a, pri čemu razvija veliku ljubav i prema samom zvuku i njegovim beskonačnim mogućnostima transformacija, što ju trenutno dovodi do želje za produkcijom filmske glazbe. Članica je LED kolektiva iz Karlovca s kojim prije nepunih godinu ostvaruje i svoj prvi nastup u Novom Marofu pod organizacijom Moving Udruge. Nedugo nakon, bilježi svirke na Dnb Sessionu, Jabbatonu, Dubmartu, Vubassu, Trip to Zionu, LED FEST-u... Stilovi koje preferira su neurofunk i techstep.

Dots (LED| Ka)
http://soundcloud.com/d0ts
http://mixcloud.com/d0ts

Jedan je od osnivača LED audio-vizualnog programa (Lokalna Elektronička Defenziva) iz Karlovca, programa Beat Svega, pokretač LED Festa i rezident na festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad. Svoje glazbene utjecaje povlači iz techno, idm, electro i bass glazbe koju inkorporira kao tematske ili mashup dj setove. Kroz petogodišnje dj-anje nastupao je u većini hrvatskih gradova na festivalima i manjim klupskim večerima, a uz neke od nositelja hrvatske 'broken' i 'tech' scene nastupao je s izvođačima mračne mutirane bass elektronike kao što su Stormfield, Scanone i Boris Noiz.

Weedran (Slavonija Vibes Syndicat, Glechudesa Đa)

Vedran iz Ðakova, član je Glechudesa Massive, koji su odgovorni za prve serijale drum n bass partyja u Osijeku, a uz to su organizirali i razne live nastupe, između ostalih i nastup Zion Traina u Osijeku;
Dio je Slavonija Vibes Syndicate kolektiva nastalog iz zajedničke ljubavi prema dub i reggae zvuku. Šire vibracije od slavonije pa do Seasplash-a na kojem su ovo ljeto nastupali. Također scenu prati i iza objektiva kao fotograf za reggae.hr

Leeks (Dirty Beatz| Zg)
http://soundcloud.com/brat-leeks

Nakon punka i techna početkom 2007. otkriva čari drum'n'bass zvuka koji postaje njegova najdraža okupacija. Iste godine nastupa na cfsn Nu-Comers night-u, osniva dnb bend Overbears te počinje raditi beatove. 2008 pridružuje se DirtyBeatzCrew-u koji su na domaćoj sceni od njenih samih početaka. Sudjeluje u dovođenju artista kao što su: Mindscape, Jade, Billain, Shimon, Jenna G, Furney, Tayla, Brooks Brothers, Benny Page, Danny Wheeler...

Uz organizaciju i DJ-ing, trenutno istražuje minimal, deep, neuro zvuk u samostalnim projektima i raznim kolaboracijama specijalno s Theron Tourett-om i Kodin-om koje možete poslušati u mixu: http://soundcloud.com/brat-leeks/brat-leeks-10-years-of-dirty

Kula (VuBass, ESTour| Vu)
http://soundcloud.com/kula-vubass

Kula se aktivnije uključuje u drum n bass 2007. godine nakon što je zajedno s prijateljima iz Overbears-a (Leeks & Damir) počeo raditi prve breaks beatove. Nakon definitivnog povratka u Vukovar postaje član Vukovarske udruge kulturnog aktivizma VUKA koja radionicama, koncertima, partyima i drugim aktivnostima promovira sve oblike alternativne glazbene i društvene scene za mlade u Vukovaru.

U suradnji s Leeks-om (DirtyBeatz), 2008. godine započinje s organizacijom dnb/bass partya pod nazivom VuBass na kojem su do sada gostovali Kodin, DirtyBeatzCrew, Dots & Naos LED, Trip to Zion, SafetyBreaks, Toninho Pikulla, D Noizz, Revolt Djs. Također, novi klupski program EastSubTour (EST), orijentiran na promoviranje bass glazbe po čitavoj Slavoniji.

Kula je izabran na Nucomers Night-u u sklopu Illectricity festivala organiziranog od strane Confusion kolektiva u Zagrebu 2011. godine. Nastupa po čitavoj Slavoniji te u Zagrebu uz Jade-a, Billain-a, Mindscape-a u sklopu DirtyBeatz klupskih večeri.

Vidimo se 19.10.2012. u Osijeku u Clubu Bastion.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO