U Clubu Boa Rijeka u subotu će nastupiti fantastični Luka Nižetić.

Biografija:

U svojoj 24 godini, te kratkoročnoj karijeri Luka Nižetić u ovom trenutku slovi za jednog od najpopularnijih, te najperspektivnijih mladih domaćih pjevača. Još u svojoj 17 godini, u ulozi debitanta, na prestižnom festivalu Melodijama hrvatskog Jadrana s autorskom skladbom "Ludi grade" osvaja 3 srebrna galeba za 2. nagradu stručnog ocjenjivačkog suda (za glazbu, tekst i interpretaciju). Zdenko Runjić u mladom splitskom mangupu prepoznaje jednu novu, mladalačku, svježu krv koja se suprostavila tadašnjoj učmalosti domaće glazbe.

Uslijedili su nastupi na raznim festivalima, traženje autora i pripreme za konačnu realizaciju studijskog albuma. 2003. godine u finalu Dore, hrvatkog izbora za pjesmu Eurovizije, s energičnom izvedbom pjesme "Robot" ostavlja publiku oduševljenom, postavši preko noći idolom mlađe publike čemu je pridonijelo i njegovo nekonvencionalno ponašanje, a i odijevanje. Jednostavno, Luka se počeo izdvajati iz mase.

Godinu poslije potpisuje ugovor s diskografskom kućom Menart pod čijom etiketom u ožujku 2005. godine pod imenom "Premijera" objavljuje svoj prvi studijski album. Veliki zamah u karijeri donosi mu pjesma "Proljeće" kojoj za dlaku izmiće pobjeda na Dori, no ipak važnije ona istovremeno postaje ultimativnim hitom 2005. godine, dospjevši među prve tri najvrčenije skladbe u eteru domaćih radio postaja, te do devetog mjesta MTV-jeve ljestvice World Chart Express.Osim publike i struka u mladom glazbeniku prepoznaje njegove vrijednosti i kvalitetu dodijelivši mu nominaciju u kategoriji za debitanta godine za prestižnu diskografsku nagradu Porin 2005. (hrvatska inačica američke nagrade Grammy).

S albuma prvijenca zapaženi trag ostavila je i prekrasna balada "Ponekad poželim" koja prema slušateljima najjačeg regionalnog radija u Dalmaciji, Radio Dalmacija, postaje pjesmom 2005. godine. Njegova niska uspjeha nastavlja se kroz duet s Lanom Jurčević i pjesmu "Prava ljubav" najvrčenije pjesme u 2006. godini, te još jednog Lukinog hit naslova. Ne smijemo izostaviti istaknuti i skladbu "More" s kojom Luka na prošlogodišnjem Splitskom festivalu osvaja treću nagradu publike u Superfinalu (prva nagrada publike u prvoj Finalnoj večeri), te uspješno najavio svoj nadolazeći drugi studijski album "Slobodno dišem" objavljen početkom ožujka 2007. godine.

Uz dojmljivu skladbu Milane Vlaović "Pusti me u san " (Dora 2007.), album svoju kulminaciju doživljava na Hrvatskom radijskom festivalu 2007. kada sa skladbom "Samo mi reci da" u kojoj uspostavlja ponovnu suradnju s klapom Nostalgija Luka osvaja prvu nagradu radijskih slušatelja. Album je zatvorila predivna balada Dina Šarana "U mislima" koja je dospjela i do 2 mjesta hrvatske nacionalne top liste HR top 20 i postala favorit pjesmom ljepšega spola.

U međuvremenu uz koncertne nastupe Luka pobjeđuje u najgledanijem Tv showu "Ples sa zvijezdama" i javnosti predstavlja još jeda svoj talenat, svoje plesačko umijeće. Nastavno na show početkom 2008. godine postaje zaštitnim licem dm-ove kampanje "Zapleši sa mnom" koju prati istoimena pjesma, ujedno prvi singl njegovog nadolazećeg trećeg studijskog albuma. Pjesma mu donosi novu nagradu na HRF-u 2008., 1. nagradu radijskih glazbenih urednika, a prigodni DVD koji je rađen za tu priliku postiže zlatnu tiražu i samim time osigurava početna sredstva za pokretanjem Prve plesne akademije u Hrvatskoj.

Treći studijski album najavit će istoimeni singl "Na tren i zauvijek", a njegov izlazak je planiran početkom desetog mjeseca. Upornost, ustrajnost, iskrenost, neopterećenost stilskim ladicama i pravilima u glazbi ono su što Luku izdvaja od ostalih, te zbog čega uživa status audio vizualne atrakcije i zbog čega se T-Mobile odlučio za podrškom Lukinog trećeg studijskog albuma.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO