Blagdanski 12. mjesec otvaramo koncertom istinskog velikana hrvatske glazbene scene. U goste nam dolazi Neno Belan & Fiumensi! Cijena ulaznica: Pretprodaja 30kn. Na dan koncerta 40kn. Info & Reservation 091 33 99 33 9.

Biografija

Trenutačno živi u Rijeci, nekad frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, s kojima je u kratkom roku postigao veliki uspjeh na području bivše Jugoslavije, te ostavio pregršt evergreenova iza sebe, kao sto su “Pričaj mi o ljubavi”, “Stojin na kantunu”, “Bambina”, “Dani ljubavi”, “Ja volim je”, “Ostani uz mene”, “Dugo toplo ljeto”, i druge.

Nakon raspada sastava 1991., 1992. godine seli u Zagreb, a 1995. godine i u Rijeku, te nastavlja sa uspješnom solo karijerom i održava kvalitetan stvaralački kontinuitet, tako da je i 1990-ih godina objavio niz uspješnih pjesama kao sto su “Sunčan dan”, “Vino noći”, “Rock galama”, “Dotakni me usnama”, “Ponoćna zvona”, “Ivona” i druge, a danas je solo izvođač uz prateće Fiumense.


Njegova glazba je pod direktnim utjecajem The Beatlesa i The Beach Boysa, te općenito zvuka rock’n'rolla 1950-ih i 1960-ih godina, kao i dalmatinskih etno melodija i talijanskog belcanta, odnosno kancone.

Posljednji u nizu hitova kao što su “Galeb”, “Kad plima se diže”, “Rijeka snova”, “Divojka sa juga” i “Srce od leda” svoju privlačnost temelje na retro zvuku Belanovog crvenog Gretscha, vokalnom višeglasju i temama o ljubavi, nostalgiji, Mediteranu.

Iako diskografski nije pretjerano aktivan posljednjih godina, Neno Belan & Fiumens redovito održavaju koncerte diljem cijelog prostora nekadašnje bivše države . Novi zajednički album Rijeka snova donio im je 2008. nagradu Porin za najbolji pop album.

Festivali

 

Brojni nastupi na Splitskom festivalu, najprije sa sastavom Đavoli, a potom i samostalno, kao i na MESAM-u i hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije (Dora), zatim na Zadarskom festivalu, Melodijama hrvatskog Jadrana, etnofestu u Neumu, Marko Polo festivalu, te na Šibenskim večerima dalmatinske šansone.

Brojni nastupi na Splitskom festivalu, najprije sa sastavom Đavoli, a potom i samostalno, kao i na MESAM-u i hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije (Dora), zatim na Zadarskom festivalu, Melodijama hrvatskog Jadrana, etnofestu u Neumu, Marko Polo festivalu, te na Šibenskim večerima dalmatinske šansone.

Diskografija


Studijski albumi

Ljubav i moda – Đavoli (Jugoton, 1986.)
Hallo Lulu 22 – Đavoli (Jugoton, 1987.)
Ostani uz mene – Đavoli (Jugoton, 1988.)
Rock ‘n’ Roll Party (mini LP) – Đavoli (Jugoton, 1991.)
Vino noći – Neno Belan (Croatia Records, 1993.)
Split Reggae Beat (maxi single) – Neno Belan (Croatia Records, 1994.)
Dolazi ljubav – Neno Belan (Croatia Records, 1995.)
Južnjačka utjeha – Neno Belan (Croatia Records, 1997.)
Space Twist – Đavoli (Dallas Records, 1998.)
Luna & Stelle – Neno Belan & Fiumens (Dallas Records, 2002.)
Rijeka snova – Neno Belan & Fiumens (Dallas Records, 2007.)


Albumi uzivo

Tvornica snova – Neno Belan & Fiumens (Dallas Records, 2009.)


Kompilacijski albumi

Balade – Kada se nađem u predjelu noći – Đavoli (Jugoton, 1989.)
Greatest Hits – Neno Belan (Croatia Records, 2003.)
The Ultimate Collection – Neno Belan & Đavoli (Croatia Records, 2008.)
Đavoli 3CD Box – Đavoli (Croatia Records, 2008.)

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO