Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom “Buđav Lebac” (pljesniv kruh) i objavljuju je na Internetu. Prvi singl S.A.R.S.-a vrlo brzo ostvaruje inzimnu popularnost na prostoru cijele regije. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je poseban sociološki i kulturološki fenomen, pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpuno anonimnom bendu bez ikakve novčane podrške i klasične medijske promocije.

2008.godine dobijaju ponudu za snimenje album za nacionalnu izdavačku kuću PGP RTS. Prvi istoimeni album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (SkajViklera), završen za nekoliko mjeseci i objavljen je u ožujku 2009.godine. Među gostima na ovom izdanju pojavljuju se, između ostalih, duhač Nemanja Kojić Kojot (Eyesburn), gitarist Aleksandar Sale SedlarBogoev, bubnjar Vladan Rajović (Kanda, Kodža i Nebojša).

Istovremeno s albumom, izašao je i animirani spot za pjesmu Buđav lebac , koji je crtao srpski ilustrator Aleksa Gajić, a koji je do danas na Youtubeu prikupio preko 1,3 milijuna klikova. Grupa je dobila nagradu za muzičko otkriće 2008. godine od TV Metropolisa i osvojila dvije nagrade po izboru publike u glasanju koje je organizirao internet agazin Popboks - za najbolji debitantski bend i najbolji singl u 2008.godini. Nakon toga su uslijedili spotovi “Debeli lad”, “Rakija” i “Ratujemo ti i ja”, koji su svi do jednog naišli na sjajno prihvaćanje publike, o čemu svjedoči i veliki broj Youtube pregleda. S.A.R.S. postaje i koncertno vrlo popularan i tražen sastav koji je do danas održao preko 70 koncerata u regiji, među kojima i tri u Zagrebu.
 
Trenutno promoviraju drugi studijski album “Perspektiva”, koji će se moći od 1. siječnja 2011. besplatno skinuti na MTV.com.hr, a zagrebačka promocija albuma održat će se u klubu Boogaloo 14. siječnja od 21 sat.

Izvor: Boogaloo

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO