Tomcraft posljednih nekoliko godina nije uspio samo potvrditi svoju vrhunsku kvalitetu unutar europske klubske scene već je izgradio i zavidnu svjetsku karijeru. Nakon velikog svjetskog hita "Lonliness" koji je izmedju ostalog 2003 godine dospio i na 1.mjesto engleske top ljestvice, često se javljaju zamolbe za remixiranjem velikana kao sto su Pet Shop Boys, Sonique, Dave Gahan.

1995. Tomcraft objavljuje svoju prvu singl ploču "This is no House". Nadolazećim izdanjima"VIVA" i "Unicum", Tomcraft stvara svoje prve vinil-hitove i upisuje svoje ime među tada vodeće DJ-e, kao sto su Svan Vath, Westbam , Paul Van Dyk...

Sa singlom "Mind" pojavljuje se 1997. po prvi puta na njemačkom MTV-u.Taj singl bio je i start njegove Maschinenmench Video Trilogije u sastavu"Mind","The Circle" i "The Mission". Sa sva ta tri singla,Tomcraft uspijeva stvoriti prve Media Control Hitove.

1998. godine TV kanal PRO 7, privučen kvalitetnom Tomcraftovom produkcijom, koristi njegov singl "Powerplant" kao trailer glazbu za seriju Dosje X. Medijski eksponirani Tomcraft izdaje miksanu komplikaciju "Mystery Trance" koja mu donosi image velike i zagonetne pojave DJ scene, a njegova glazba dobiva pridjev "Mystical"...


U idućih nekoliko godina Tomcraft izdaje mnogobrojne singlove, suradjuje s drugim producentima, a potpisuje i udarne klupske kompilacije.

Ulaz na sam svjetski vrh osigurava mu singl "Silence" koji se popeo medju TOP 20 najprodavanijih singlova u Njemačkoj. Na albumu "MUC" iz 2003. godine nalazi se sada već legendarna pjesma "Lonliness" jedan od najvećih klupskih hitova svih vremena, pjesma koja je bila i broj jedan na službenoj engleskoj top-listi. 5.svibnja 2003.godine Tomcraft je iza sebe ostavio Stinga, Ronan Keatinga, Craig Davida i prodao "Lonliness" u stotinama tisuča primjeraka. Te je godine pokupio sve glavne nagrade na dodjeli njemačkih diskografskih nagrada.
Istovremeno s producentskom karijerom Tomcraft je svirao na svim najvećim eventima Maydayu, Loveparade-u, Energiju etc... U Engleskoj je prašio na Turnmillsu, Gatecrasheru, Godskitchenu...

Uz sve uspjehe i blistavu karijeru osniva i vlastiti label "Great Stuff Recordings" da bi pomagao mladim umjetnicima elektronske glazbe u stvaranju karijere...

Uvijek dragi gost u Hrvatskoj, po prvi puta u Boogaloo clubu!


Izvor: Boogaloo

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO