Paola Paulina Budimir rođena je 15. travnja 1989. godine u Vinkovcima. Mnogi ju danas poznaju kao MC/DJ Coco Afrika. No, njezina priča je počela davno prije. Nedugo nakon rođenja odlazi u Njemačku gdje provodi djetinjstvo. Vrlo brzo se uklopila u novi način života. Coco je dobila dadilju koja ju je trebala čuvati. No, ona je učinila mnogo više od toga. Dadilja je imala korijene daleke afričke zemlje i prenijela je dio te kulture na malu Coco koja je sve to vjerno upijala te se spojila s afričkom kulturom, ljudima i običajima. Već s 5 godina je pjevala u gospel zboru u koji ju je uvela njezina dadilja. Malu Coco nije smetala spoznaja da je jedina svijetlija članica. Ona je došla pjevati i to je bilo dovoljno.

Pjevajući gospel, otkriva čari duhovne glazbe koja je i dan danas prisutna u njezinom glazbenom izričaju. Također, upisuje glazbenu školu koju nastavlja pohađati i u Hrvatskoj, u koju se u međuvremenu vratila. Stečeno glazbeno obrazovanje danas joj omogućuje da svira nekoliko instrumenata. Njoj najdraži su ipak saksofon,afrički bubnjevi-djimbe i marokosi. Sa 13 godina uspjeva impresionirati vinkovačku publiku pjevajući "Proud Mary". Od tada ju mnogi nazivaju i hrvatskom Tinom Turner! Nadalje, dobiva mnoge ponude za suradnju i pjeva s raznim bendovima. Zbog svojih vokalnih sposobnosti i neobičog stila postaje zamijećena, što se i odražava na njezin daljnji napredak.

Otkrili su je lokalni DJ-i. Žele njezin dubok i neobičan glas stopiti s urbanom elektronskom glazbom, što im i uspijeva. Zbog njezine karme, tople osobnosti, drugačijeg stila i velike pozitivne energije Paola postaje Live Act. Dj-evima je uspjelo stopiti urbanu glazbu s njezinim vokalnim sposobnostima te tako nastaje Mc Coco. Sa 14 godina prvi puta odlazi u studio gdje upoznaje producenta Gorana Stojiljkovića s kojim snima nekoliko vlastitih pjesama i spotova u suradnji s lokalnim reperima. 2007.godine osniva školski bend u srednjoj medicinskoj školi. Razočarana izborom aktivnosti za mlade u Vinkovcima, Coco u ožujku 2008.godine održava audiciju za plesačice. Odabrano je nekoliko plesačica koje ju prate na nastupima širom Hrvatske. Odnedavno je i ponosna članica skupine „Femme Attack“ koja okuplja ženske hip-hop umjetnice u Hrvatskoj.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO