Klapa CAMBI (Kaštel Kambelovac), naša najnagrađivanija klapa počela je sa odbrojavanjem ono malo dana što ih djeli do odlaska na samostalnu turneju u Ameriku i Kanadu. Turneja od pet koncerata u američkim i kanadskim gradovima, ovaj put nije vezan uz susrete sa zajednicama naših iseljenika već za susrete sa američkom i kanadskom publikom u prestižnim koncertnim dvoranama.

18.01.2013. NEW YORK (KAUFMAN CONCERT HALL)
20.01.2013. PITTSBURGH (BYHAM THEATER)
21.01.2013. CLEVELAND (OHIO THEATER)
23.01.2013. MISSISSAUGA (LIVING ARTS CENTER)
26.01.2013. CHICAGO (HARRIS THEATER)

"Nakon zasluženoga priznanja koje je UNESCO dalo klapskoj pismi, kao nematerijalnoj kulturnoj baštini, odlazimo na važan zadatak: izbrendirati tu pjesmu pred stranom publikom, s ciljem da ona bude prepoznata kao što je to Fado u Portugalu, Flamengo u Španjolskoj, Ruski zborovi, Irski folk… Klapa Cambi izabrana je kao “jurišna” prethodnica drugim klapama, koje dolaze iza nas u USA. U sklopu projekta” Sound of Dalmatia”pod pokroviteljstvom "Scardona World Music".

Klapa je izabrana zbog svoje vokalne potentnosti ali i renomea, životopisa: jedini peterostruki apsolutni pobjednik Festivala klapa u Omišu, najnagrađivanija klapa na Večerima dalmatinske pisme u Kaštelima, klapa s najviše Porina, dvostruku apsolutni pobjednik na svjetskim natjecanjima… U ovom odabiru nisu bile bitne brojne nagrade klape na festivalima zabavne glazbe u Hrvatskoj.

Zadatak koji imamo je ozbiljan, izazov maksimalan. Jako smo motivirani i veselimo se prezentaciji naše glazbene baštine. Svim pripremama ravna naš maestro Vinko Didović, inače doktorant na studiju za etnomuzikologiju. Jednako tako nadamo se da će ovi koncerti probuditi interes klapa da na domaćim koncertima vrate u repertoar izvođenje tradicijskih pjesama. Bilo bi to lipo za pismu koja nas je stvorila. Nadamo se da ćemo svojom pjesmom probuditi interes i zaslužiti poziv za sve buduće klape kojima će se otvoriti tržište u USA. Nakon toga, uz malo sreće idemo i dalje…možda put Australije, Južne Amerike… svud po svitu prezentirati našu baštinu.’’. – ispričao je Hrvoje Lozančić, član klape Cambi.

Ova turneja odvija se sklopu projekta “Sound of Dalmatia”, pod pokroviteljstvom Scardona World Music.

SCARDONA WORLD MUSIC – sa svojim partnerom producentom Draganom Čačinovićem Chachom, Scardona je pokrenula novu firmu u Americi koja će promovirati našu glazbu na teritoriju Amerike i cijelog svijeta, u skladu s novim trendovima. Formiran je tim iskusnih američkih profesionalaca iz glazbene industrije koji će pridonjeti otvaranju novog tržišta našim izvođačima posebno za koncertne turneje po prestižnim dvoranama u kojima nastupaju i velike svjetske zvijezde.

BESPLATAN INTERNET RADIO 24/7 „SOUND OF DALMATIA“ koji je stvorio nove ljubitelje dalmatinske glazbe – klapske i zabavne, a nalazi se među trideset najslušanijih internetskih radija u Americi.

http://www.live365.com/stations/mix24radio?play=2

Veseli nas što će upravo klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca biti prva klapa koja će predstavljati boje Hrvatske u ovoj obećanoj zemlji.

Njihovi nastupi podijeljeni su u tri dijela u kojem će predstaviti tradicionalne klapske pjesme, obrade pjesama domaćih sjajnih autora i na kraju svoje pjesme koje su ih proslavile.

Sa svakog nastupa u inozemstvu klapa se vratila sa nagradama a posebno bi izdvojili Grand prix - „Peter the Great“, u St. Petersburgu koji su osvojili na svjetskom natjecanju zborova kad su osvojili maksimalni broj bodova. Dva puta su predstavljali Hrvatsku i na nazjnačajnijem europskom EBU Folk Festivalu kada je njihov nastup sniman za potrebe EBU-i emitiran u svim europskim zemljama.

Ali ni to nije sve jer već na povratku iz Amerike u Hrvatsku, klapa Cambi nastavlja sa hrvatskom turnejom na kojoj se nalaze već treću godinu zaredom:

14.02.2013. Rijeka (dvorana Mladosti) - VALENTINOVO

Ulaznice za ovaj koncert koji će se održati pod medijskim pokroviteljstvom "Novog lista", Radio Rijeke i "Kanala Ri" mogu se već od danas po cijeni od 80 kuna za tribine i 100 i 120 kuna za parter kupiti u CD shopu "Dandy" na 4. katu Robne kuće Ri.

15.02.2013. Koprivnica


Ožujak 2013. Zagreb - Cibona

Cambijevska euforija se nastavlja, a vi nikako ne propustite jedan od ovih glazbeno scenskih spektakala !!!


Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO