"Techno Clubbing" ponosno predstavlja techno večer u kojem će biti predstavljen dio povijesti hrvatske elektronske glazbe, točnije 10 godina iste kroz život jednog izvođača koji je hrvatskoj publici pružio sve što je mogao. 2. ožujka 2013. okupljamo se u klubu Gjuro 2 kako bi pozdravili i zapljeskali još jednom od onih koji grade, kada je potrebno spašavaju i nikada ne uzmiču od scene. Ako sjećanja pišu priče, priče povijest, a ona nam govori o prošlosti koja nam pokazuje znakove za budućnost, tada i pojedina imena govore mnogo o povijesti hrvatske scene elektronske glazbe. Ista potiču i na sjećanja mnogih koji su ostavili potplate tenisica, cipela i ine obuće na podijima klubova slušajući neke od onih koji su godinama davali sve od sebe kako bi gradili ono što danas nazivamo “scenom”.

Jedan od njih, bez imalo sumnje je i Fabian Jakopetz kojeg se mnogi sjećamo i pod aliasom “DJ Dechko”, a kao kolegu, poznanika, prijatelja scene gotovo svaki stariji partijaner i mlađi raver poznaje ga pod nadimkom “Fabo”. Kako god zvali ovog momka, pogledajte unazad 10 godina i trag njegova imena, zvuka i djelovanja naći ćete u zapisima većine zagrebačkih i hrvatskih klubova, programa, festivala, itd. Iza sebe ima više glazbenih izdanja nego li su neki poslušali pjesama u životu i više suradnja od gospode koja sjede u Ujedinjenim Narodima. - Neki će vam pričati koliko je bio svestran, dok će ga drugi radi istih stvari i opominjati, treći će vam možda reći da svojevremeno niste mogli zamisliti program u klubu bez da je i on nastupio na njemu.

Ma što god tko rekao i što god mi čuli, jedno je sigurno - on je već 10 godina tu... 10 godina s nama... 10 godina s glazbom... 10 godina na sceni. Raveri, clubberi, partijaneri, dame i gospodo.. sceno! - Došao je red da pružimo ruku i čestitamo 10. godinu DJ-u, producentu, radio voditelju i party organizatoru koji je generacijama pružio toliko plesnih noći i glazbenog užitka i zaželimo mu još bar nekoliko puta toliko. House, Techno, Oldschool, Newschool... Sve to pa i mnogo više imat ćemo priliku čuti i doživjeti na ovom eventu. U subotu, 03.02.2013. piše se nova stranica “naše” raverske povijesti. Ne dolazi neki stranac, niti se otvara klub na 14 etaža, niti mislimo prodavati vam priče i bajke. - U klubu Gjuro 2, pod okriljem Techno Clubbing večeri, deset godina na sceni s nama će proslaviti FABIAN JAKOPETZ aka DJ Dechko kome će intro DJ-set odsvirati čovjek kojeg sam F.J. naziva svojim “mentorom”: DJ Labosh.

Cijena ulaznice je simbolika - 20 kn do ponoći, odnosno 30 kn nakon, a vrata kluba se otvaraju i zabava počinje već u 22h te se zajedno zabavljamo do 5h ujutro.

RAVE ON!

Biografija:

FABIAN JAKOPETZ a.k.a. DJ DECHKO
( Dub Records / Bonzai / UFC / Croatia )

Još kao dijete svirao je gitaru u raznim bendovima, ali svoj put nije pronašao u izražavanju živim instrumentima. S obzirom na to da je cijeli život pod uz starijeg brata bio pod utjecajem elektronske glazbe, već kao maloljetnik je započeo glazbenu DJ karijeru pod imenom DJ Dechko i praktički preko noi postigao uspjeh na lokalnoj sceni elektronske glazbe. U to vrijeme nastupao je na svim važnijim projektima i programima u Hrvatskoj kao što su: Future Sound of Zagreb, F-Scope, Astralis, Direct Drive, te klubovima kao što su: The Best, Boogaloo Club, Sokol Club, Aquarius, Aurora, Fort Bourguignon, Oxygene, Fun Academy - La Noche, te mnogi drugi. Ti nastupi su mu omogućili masivnu eksponiranost i trajnu povezanost s publikom te nakupljanje sada velikog iskustva koje je kroz godine isprofilirao u svojevrsni floor-feeling koji koristi kako bi uvijek zadovoljio mase rasplesanih i nasmijanih ravera na plesnom podiju. Stilovi koje svira su: techno, techouse, house, progressive i minimal, iako u kreativnom žaru zna iznenaditi i s koječim drugim van "zacrtanih linija žanra".

Paralelno s DJ karijerom počeo se baviti i produkcijom elektronske glazbe, pa je kroz godine rada stekao glazbeno samopouzdanje koje je 2009. urodilo prvim glazbenim izdanjem s Damirom Pushkarom za legendarni Bonzai Records. S tim izdanjem probio je led svoje karijere koja je od tad u apsolutnoj uzlaznoj putanji, pa su uskoro uslijedila nova izdanja za velike i poznate svjetske izdavačke kuće kao što su: Baroque Records, Driving Forces, No Logik Records, Le bien et le mal, ZYX Music, Sound of Acapulco, Hamburg Aufnahmen, Punch Underground te mnoge druge. Osim nabrojani, osnivač je i suvlasnik hrvatske izdavačke kuće "Dub Records" koju vodi s kolegom Dub Way-em.

Važno je napomenuti da je jedan od rijetkih Hrvata koji je imao priliku surađivati u produkciji s toliko velikana svjetske elektronske glazbe kao što su: Tiesto, Spartaque, Oliver Moldan, Jerry Ropero, Eddie Amador, Space DJz, Joe Maker, Flash Brothers, Andrea Roma, Pierre Deutschmann, AnGy KoRe, Daniele Petronelli, Airwave, Yves Deruyter, te mnogi drugi.

Brojna glazbena izdanja otvorila su mu vrata na internacionalnom planu pa je počeo nastupati i van Hrvatske. Osim što je aktivan DJ i producent, Fabian Jakopetz je i uspješan organizator evenata elektronske glazbe, a svojim iskustvom i inovativnošću zaradio je svoje mjesto na sceni i kao menadžer poznatog zagrebačkog Underground F Club-a, gdje je ujedno i resident-DJ.

Od uvijek je od volje za širenjem informacija, razmjenom mišljenja, pomaganjem mladih i perspektivnih producenata i DJ-a, pa je tako svoj cijeli rad zaokružio radijskom emisijom "House Tuner" koja na radost party-publike ide u eteru svakog četvrtka na 92.9 MHz (Radio Zelina) i preko internet stream-a. Danas, Fabian održava i mjesečna okupljanja na svojim večerima u klubu Gjuro 2 gdje njegovi fanovi pokazuju svoju vjernost njemu, a on im povratno iskazuje istu na najbolji mogući način - dobrom elektronskom glazbom kojom ih uvijek drži na nogama do same zore.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO