"Techno Clubbing" je program o kojem nije potrebno previše razglabati jer je među rave populacijom kroz samo 2 mjeseca rada stekao gotovo kultni status koji samo jača iz subote u subotu odnosno sa svakim održavanjem techno "predstava" na istom u klubu Gjuro 2. U veljači, stvari postaju još ozbiljnije, line up još popunjeniji toliko iščekivanim imenima, a Techno Clubbing u suradnji s klubom Gjuro 2 opravdava u početku izgovorenu tezu TC ekipe da će "Techno Clubbing i klub Gjuro 2 postati novi dom raverima, clubberima, partijanerima i željnima dobrog techna, svake subote navečer u Zagrebu".

Kao što rekosmo, u veljači nas očekuju noviteti, pa između ostalog tu su i gostovanja velikana kao što je DJ iz susjedne nam Slovenije - Lexis pod svojim techno pseudonimom LXS, ali i miljenik naše publike kojeg nismo čuli neko vrijeme, DJ iz Italije - Andrea Leme.

Prvi "Techno Clubbing" u veljači (subota, 02.02.2013.) otvara upravo spomenuti velikan Lexis iz Slovenije, ovoga puta u techno izdanju pod aliasom LXS. Njegovo djelovanje na području globalne hard-techno scene planetarno je poznato svakom hard-techno fanu, ali posljednjih godina otkad djeluje i nastupa jednako kvalitetno kao techno producent i DJ njegova reputacija je u uzlaznoj putanji jer LXS ostavlja bez daha, zadivljuje i pomiče granice novog techno zvuka.

Iste večeri, nastupiti će i dvojac koji već godinama ostavlja svoj trag na hrvatskoj techno sceni, a kojeg svi poznajemo pod imenom "F.O.R.M. Live". - Precizno, beskompromisno, techno. Bok uz bok glavnom gostu večeri te spomenutom dvojcu nastupiti će i već nam dobro poznati DJ-evi - Chova koji se već imao priliku predstaviti na Techno Clubbing večeri u siječnju, te oraspoložiti publiku svojim izborom techno glazbe, ali i Teo Harouda, rezident TC-a, Rave'N'Roll-a i DJ koji zaslužuje naklon svakog ravera nakon odsviranog seta, bilo da se radi o novom, pomno probranom technu ili old-school techno zvuku.

Ne kažemo da je subota odjednom postala neradna ili da "morate" doći... Ali, budimo realni, Vi želite doći na "Techno Clubbing", samo što neki od Vas to već znaju, a drugi će se tek upoznati s tom činjenicom nakon što čuju prve taktove techno zvukova kada krenu u 22h ove subote u klubu Gjuro 2, te osjete atmosferu koja se ne može umjetno stvoriti već je stvara upravo tandem: organizatori - DJevi - raveri.

Uz ovakav line-up na provjerenom programu, u klubu Gjuro 2 u srcu Zagreba i cijenu ulaznice od samo 20 kn do ponoći, odnosno 30 kn nakon - ovo je Techno Clubbing koji svaki ljubitelj techna zaista neće željeti propustiti ni za živu glavu.

RAVE ON!

Nešto o DJevima večeri:

LXS // Lexis (Cubbo / F***in Techno / SLO)

Strast, postojanost i neograničeni entuzijazam samo su neki od brojnih faktora koji opisuju slovenskog producenta i DJ-a LXS-a (Lexis) kao snažnog, sveprisutnog i karakternog artista. Nakon godina sviranja i produkcije hard-techno glazbe, Lexis je prije 3 godine počeo osvajanje svijeta elektronske glazbe i miljenika iste diljem svijeta svojim čistim techno zvukom pod aliasom "LXS", a upravo taj zvuk prepoznali su i DJ-evi te organizatori diljem Europe koji ga danas bookiraju upravo kao techno DJ-a. Ono što je njegova odlika i što ga ističe kao jednog od vodećih techno imena slovenske, pa sve više i globalne techno scene su njegove zavidne vještine iza pulta te komunikacija s publikom. - Lexis zaista "komunicira" zvukom, stoga i ne čudi što njegove poruke odjekuju u svakom slušatelju još dugo nakon što ga isti sluša uživo. Ove godine pokrenuo je i vlastite techno večeri u prijestolnici Slovenije, Ljubljani. Naziv tog programa je "F***in Techno", a cilj mu je dovesti vodeće, kvalitetne DJ-eve i live izvođače iz cijelog svijeta kako bi ih prezentirali publici i stvarali što bolju scenu. Upravo na ovom programu, Lexis je ugostio velikane kao što su: The Advent, Marco Bailey, Cristian Varela, i druge. LXS je čovjek. LXS je zvuk. LXS je techno. I kao što sam kaže: "Glazba je odraz mog života, a sve što stvorim je ono što uistinu jesam."

- F.O.R.M. Live (Work Hard Play Hard / Rave'N'Roll):

Branimir Orehovec i Bruno Tanfara. - Dvojac koji žari, pali, izgara od, za i u technu. Zvuk koji te tjera ne samo na gibanje tijela  u njegovom ritmu već i potiče um na  intenzivno preispitivanje vlastitog postojanja i smisla. Zajedno su odlučili krenuti u istraživanje novih dimenzija ritmova i melodija te pokušali tome svemu dodati nešto novo, nešto svoje. Tako je pokrenut zajednički projekt F.O.R.M. s osnovnim ciljem; pokazati muzikom da je  stvarnost relativna te da ovisi o pojedincu kao i trenutku same spoznaje njegovog mjesta u groove-u. F.O.R.M. je osnovan druge godine ovoga milenija i osmišljen je kao live act performance. U F.O.R.M. produkciji nećete čuti poznatih loop-ova te sample-ova koje su radili drugi glazbenici već samo njihov originalni zvuk. Muzika koju zagrebački dvojac svira je fuzija ritmova i melodija različitih grana elektronske muzike s jakim naglaskom na techno, electro i deep groove-u, te je odraz stvarnosti i emocija koje ih okružuju. Rezultat te fuzije je njihov orginalni zvuk "s potpisom" kojeg ćete ili odmah zavoljeti ili zamrziti.

- TEO HAROUDA (Rave'N'Roll / Invazia / Techno Clubbing):

Rođen je 1982. godine u Zagrebu. Već sa 17 godina upoznaje se s grupama Daft Punk, Prodigy, Hardfloor, Kraftwerk i drugima koje će kasnije utjecati na njegov glazbeni izričaj. Interes za elektronsku glazbu bio je razlog da se upozna s domaćom underground party scenom, što je rezultiralo početkom njegove blistave DJ-karijere koja je još uvijek u konstantnom usponu. Bio je rezident na mnogim programima, te je tijekom više od aktivnog desetljeća na sceni elektronske glazbe nastupao diljem Hrvatske, Slovenije, Srbije, itd. Danas, Teo Harouda je jedan od glavnih ljudi techno scene Zagreba, pa i mnogo šire, kao rezident prestižnog Rave'N'Roll programa, te festivala Invazia, ali i novog, inovativnog programa "Techno Clubbing" u klubu Gjuro 2 gdje će nam još jednom predstaviti svoje techno umijeće iza mix-pulta ove subote.

- CHOVA (Final Frontier / Techno Clubbing):

Danijel Čović poznatiji kao Chova... Što reći o njemu osim da je kao "čovjek iz sjene". Gotovo da znamo da postoji, ali svaki put kad se pojavi, sigurno ostavlja svoj trag na publici zvukovima koji lepršaju iz zvučnog sistema vođeni njegovim "dirigiranjem". - Zaista, underground prije svega. - Od pojave, do zvuka. Od svirki na raznim partyjima, pa do festivala poput popularne Invazie, sada već poznatom Techno Clubbing-u, pa do DJ-seta uz svjetski poznatog Pacou-a (Tresor), Chova potvrđuje svoje mjesto na techno sceni.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO