"Techno Clubbing" nastavlja putem osvajanja srca i rasplesanih duša mladih clubbera, ravera ili vam posjetitelja grada Zagreba kroz atmosferom užarene evente svake subote u klubu Gjuro 2. U subotu, 09.02.2013., gostujuće ime večeri je talijanski DJ i producent, miljenik hrvatske party populacije i "ubojica mekog srca", gospodin ANDREA LEME. Ovu techno večer dodatno će zapapriti i poznati zagrebački techno dvojac o kojem ne treba previše priče, ali svakako je potrebno kraljevski najaviti, a radi se o Zoky-ju i Teo Zver-u, rezidentima kultnog techno serijala Rave'N'Roll, te domaćinima Techno Clubbing večeri. Osim njih, kao drugi (domaći) gost večeri nastupiti će i DJ pod aliasom "Nitevision" čija se vještina sviranja na 3 gramofona i kombiniranja vinyl-a, te digitalnih medija jednostavno mora čuti, vidjeti i doživjeti.

Tko u zadnja dva i pol mjeseca u Zagrebu nije bio na Techno Clubbingu, a smatra se fanom techno glazbe, taj ne zna što propušta, ali bi bilo da ubrzo i sazna, pa zašto ne od spomenute subote i programa koji juri k tome da postane techno program s "5 zvjezdica" na području Zagreba, Hrvatske, a možda i šire.

Uz slavnog gost DJ-a iz Italije, te domaćeg gosta, ali i provjerena dva domaćina večeri, u klubu Gjuro 2 u srcu Zagreba na programu "Techno Clubbing" - dolazak se može opisati kao siguran "bulls-eye!".

Cijena ulaznice je 20 kn do ponoći, odnosno 30 kn nakon. Vrući "techno inferno" počinje od 22h kada se otvaraju vrata kluba Gjuro 2 i partyjamo do 5h ujutro.

RAVE ON!

Ponešto o DJ-evima večeri:

- ANDREA LEME (Insane Records / Udinese / ITA)
Prvi dani ovog talijanskog DJ-a i producenta vezuju se uz klub "Euforia". Njegovo djelovanje počinje još početkom 1990-ih. Već od prvih nastupa stvarao je svoju publiku; rave-vojsku koja je pratila svaki njegov korak i DJ-set gdje god svirao. Iako se tijekom 1993. promovirao kao electro funk izvođač, njegov izričaj je više naglašavao zvuk tribal ritmova u kombinaciji s raznim synth zvukovima i eksperimentiranje istima na licu mjesta - u klubovima i plesnim podijima istih. Iz tog vremena valja istaknuti njegovu rezidenciju u klubu "Memorablia", ali i studio projekt "Musiko" kroz koji je ostvario svoje prve produkcijske pomake i radove, ali i ostvario otvaranje vlastitog studija, a od tad su krenule razne suradnje kao ona s izdavačkom kućom "Euterite" iz Pariza.

Krajem 90-ih njegova karijera i dalje je imala snažnu uzlaznu putanju, njegov zvuk je evoluirao u nove melodične i dub zvukove kroz projekt "Space Echo". Početkom novog milenija, počeo je i novi segment njegova stvaralaštva pa tako uz postojeće projekte kreće naprijed s prvim valom tvrđeg techno zvuka i njegova, sada već svima poznatog "hardtechno" angažmana na globalnoj sceni. Od izdanja na "Insane Records" izdavačkoj kući, pa do suradnje s DJ Ogijem, njegovo glazbeno putovanje bilo je u punom naponu snage.

Gotovo cijela Europa upoznala je kvalitetu pojma "Andrea Leme" bilo da se radi o techno ili hardtechno DJ nastupima, pa je tako do sad svirao i ima podršku DJ-eva kao što su: Adam Beyer, Marco Bailey, Luke Slater, Marco Remus, Jay Denham, Samuel L Session, Rino Cerrone, Gaetano Pariso, Misstress Barbara, Pet Duo, Amok, Frank Kvitta, Sven Wittekind, R.Natus, Viper XXL, Boris S, O.B.I., DJ Ocram, Matt Maddox, itd. Samo neki od brojnih evenata i festivala na kojima je nastupio su: Valkana Beach Festival, Obsession, Odiseja, Meet Me i Syndustry.

Andrea Leme je sinonim za čovjeka koji istražuje, putuje, evoluira i konstruira zvukom, pa iako je na sceni preko dva desetljeća, njegov zvuk ostaje svjež, uvijek iznenađuje, ostavlja bez daha i pronalazi put do svakog tko ima čast slušati ga na plesnom podiju kluba ili festivala.

- NITEVISION (From Dis-Ease To Ease Zone):
Techno DJ s dugogodišnjim iskustvom koji u svirkama kombinira analogni zvuk vinyla i digitalne trake gradeći setove na 3 gramofona i s pregršt gadgeta koji "život znače" kad dođe do pitanja kreativnog stvaralaštva u njegovim DJ setovima.  Nitevision-ov zvuk se najbolje doživljava na samom podiju kluba.

Nitevision predstavlja moćan driving techno, ali njegovu potpunu svrhu otkriva filozofija koja ga okružuje. Uz svirke na raznim festivalima, brojnim hrvatskim klubovima i nekoliko rezidencija, posljednjih godina zaredali su se sve češći nastupi u Sloveniji (Simfonija, Pržan, Močilnik, Štuk, ...), a pogotovo nakon što je u 2011. uspješno prezentirao svoje umijeće na njihovim značajnijim DJ natjecanjima gdje je gotovo redovito završavao kao pobjednik. Ovakav razvoj događaja i stečeni status donio mu je rezidenciju na eventima Tehnorija team-a iz Ljubljane, ponovne bookinge u već spomenutim klubovima, ali i omogućio da proširi svoj zvuk do novih destinacija i party populacije.   

- ZOKY (Rave'N'Roll / Techno Clubbing / Naked Lunch):
DJ i producent bez kojeg je upitna kvaliteta pa i postojanje današnje zagrebačke techno scene. Osnivač je Rave'N'Roll i Techno Clubbing programa koji su potvrdili kako techno i dalje živi i tek je u usponu i naponu snage u Lijepoj našoj, a Zoky-ja su potvrdili kao "oca" aktualne zagrebačkog techna. Aktivan je preko 15 godina na hrvatskoj elektronskoj sceni kojoj je pridonio stotinama nastupa na raznim eventima, festivalima, ali i rezidencijama u brojnim klubovima i programima.

Svojim energičnim nastupima pridobio je pažnju publike te tako imao priliku nastupati na eventima diljem Hrvatske, ali i počastiti svojim specifičnim kreiranjem techno priče iza pulta i klubove nekih Europskih zemalja. U posljednje vrijeme se maksimalno posvetio produkciji techno glazbe, pa se tako njegova izdanja trenutnu mogu naći na  poznatim izdavačkim kućama kao što su "Naked Lunch" i "Techno Factory Records". Trenutno u produkciji surađuje i s brojnim velikanima techno glazbe, pa nije ni čudo što ćemo techno s potpisom "Zoky" uskoro moći vidjeti i na drugim izd. kućama i u raznim kolaboracijama. Kada ga vidite za pultom budite spremni na beskompromisan techno i vrhunsku atmosferu kakvu samo Zoky zna prirediti gdje god nastupao.

- TEO ZVER (Rave'N'Roll / Techno Clubbing):
Rođen 1990. godine, te je već od malih nogu pokazivao interes za glazbom. Teo je bio jedan od onih koji su s 15 godina partijali na plesnim podijima klubova, pa je i njegov put DJ-a počeo tako - "korak po korak". Prve svirke imao je na privatnim partyjima gdje je dokazivao svoj talent što se na kraju pokazalo stvarno u štimungu one "trud se isplati" jer je ubrzo dobio poziv za nastup na "Invazia open air 2012" festivalu gdje je rasplesao mnoštvo, a druge zapanjio svojim talentom iza pulta. Nakon toga, dobio je rezidenciju na vodećem techno programu u Zagrebu i hrvatskoj - Rave'N'Roll, a njegova karijera tek je na početku.

Ovaj newcomer danas ponosno može stajati rame uz rame s vodećim hrvatskim DJ-evima. Po prirodi je veseljak, ali kad stane iza pulta publici predstavlja mračniju stranu techna iz koje uvijek izvlači maksimum i raspleše svakog ravera na podiju. Mladi zaljubljenik u techno zvuk i scenu elektronske glazbe koji ima tendenciju pomoći rast i uspon naše scene uopće predstavljajući svakog puta nešto novo i inovativno. U njegovim mislima postoji fokus samo na jednu stvar; ono što toliko puta zna javno ponoviti: "samo techno".

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO