Dragi ljudi, partijaneri, raveri, clubberi... Kako god da Vas nazovemo, potrebno je da znate kako nam je važan svaki Vaš trenutak proveden na podiju s nama, te stoga idemo dalje u obećavajućem tonu koji će ovog puta biti obojen u boje house i techouse zvukova. Urbanizirajmo se još jednom zajedno u klubu Gjuro 2 i ovog petka (25.01.2013.) jer stiže nova plesna lekcija "Urbanog Petka". Kako je već spomenuto, ovog puta plovimo u house i techouse vode s troje ljudi koji su dali i još uvijek širokih ruku i s osmjesima na licima daju svoj obol sceni, ovom gradu, ljudima željnim dobrog elektronskog zvuka. Pa da ne duljimo previše jer, kako kažu: "Govor je jeftin...", krenimo s predstavljanjem naših nestašnih kavalira iza miks-pulta tj. DJ-eva večeri, a to su: Toxic, Active Line Six i Alen.

Toxic je pravi pionir elektronske glazbe, odnosno house pravca na ovim prostorima. Još početkom 80-ih je pokazivao interes za glazbu, pa nije ni čudo što je već tada našao svoju prvu i najveću glazbenu ljubav tj. pravac: electro-funk. Kroz desetljeća svestranog rada i uzdizanju zagrebačke i hrvatske scene, Toxic se isprofilirao jedno od vodećih imena house-a na našim prostorima. Gotovo da ne postoji klub ili prostor koji je imalo držao do svoje reputacije, a da upravo Toxica nije zvao u gostovanje ili mu čak nudio rezidenciju, pa tako možemo reći kako je u svojoj dugoj i sveuzlaznoj DJ-karijeri nastupao u klubovima i prostorima kao što su: Zebra (Kulušić), Teatar &TD, Big Ben, Ritz Cabaret, Amazona, Rotor, The Best, OTV (Boogaloo), Fanatic, Lapidarij,...

A ne smijemo zaboraviti i njegovo pravo "house" uključenje u scenu od 1994. godine, te nastupe na Future Shock i Under City Rave festivalima, te kasnije nastupe na danas kultnim klupskim programima kao što su bili: Kraljevstvo, Perfection, Liquid, Space, Bodywork, Futurescope, te Body & Soul. Danas, Toxic je rezident house večeri u klubu "No.1", te gost brojnih house večeri diljem lijepe naše. Njegovo glazbeno putovanje je dugo. Povijest njegove karijere je uistinu zavidna. Njegova inovativnost iza pulta je još uvijek i više nego prisutna...

Active Line Six zanimanje za ritam i glazbu pokazuje 1994. godine, već u ranijoj dobi. Kao 17-godišnjak postaje rezident u legendarnom klubu Kulušić, a zatim i u klubu "88", te time postaje najmlađi DJ elektronske glazbe u to vrijeme. Kroz sljedećih 5 godina gostovao je diljem Hrvatske u svim poznatijim klubovima i na većim partijima. U početku, Active Line Six je bio opčinjen trance i progressive glazbom o čemu svjedoči i "Vivid - Bonzai label party" koji se održao u Domu sportova početkom 1995. god pod njegovom organizacijom. Kroz daljnje godine rada, bio je rezident u nekoliko klubova kao što su "EX" u Varaždinu, "No.1" u Zagrebu, a paralelno je radio i na programima kao što su Bodywork i Body & Soul gdje je pult dijelio s velikanima house glazbe kao što su: David Morales, Shapeshifters, Barbara Tucker, Phats&Small, Silicone Soul i drugima.

Nakon 15 godina aktivnog djelovanja na sceni, Active Line Six počinje se baviti produkcijom i aranžiranjem, te izdaje svoj prvi single za "Greencote Records". Njegovu produkciju danas podržavaju i vrte svjetski DJevi kao što su Paul Oakenfold i Dubfire što samo govori o kakvom se "kalibru" glazbe radi.

Alen se vraća kući... Mogli bismo i tako reći, a uskoro ćete shvatiti i zašto. Naime, Alen je svoju DJ karijeru počeo još 1995. godine kao rezident u klubu "Garage" što ga čini jednim od pionira hrvatske house scene. Nastavlja s legendarnim klupskim večerima, petkom u "Gjuri 2", paralelno razvijajući svoju ljubav prema elektronskoj glazbi u korak sa svjetskim underground trendovima, kao i ukus za melodičan i sofisticiran house. Mnogi su ga u razdoblju od 1998. do 2000. godine sigurno čuli i u eteru Radio Cibone, a ne smijemo izostaviti i činjenicu da je otvorio prvi vinyl-shop u Zagrebu pod nazivom "Oversound".

Bio je rezident na kultnim serijalima partyja Kraljevstvo, Perfection, Liquid te Body & Soul, a njegova gostovanja su brojna od kojih izdvajamo: Magic Grooves, Trance Vision, Direct Drive, Electrosound, itd. Budući da je tijekom svoje karijere blaže i nježnije zvuke house-a nadopunio težim nijansama techouse-a, tribal-a i progressive house-a, danas je  Alen sinonim za kvalitetan i moderan zvuk, znalački obrađen u njegovim setovima.

Urbana publiko, vidimo se i ovog petka na novom house / techouse valu koji će nas nositi kroz noć. - Urbanizacija počinje.. pridruži nam se ovog petka!

Upad je 20 kn do ponoći, a 30 kn nakon. Klub Gjuro 2 (Medveščak 2) i program "Urbani Petak" otvaraju Vam vrata od 22h i urbano se provodimo zajedno do jutra.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO