Što ako vam spomenemo da i ovog petka imamo "asa u rukavu"..? - Složit ćemo se s vama, dragi clubberi kada tvrdite da je "petak dan za metak". Metak prepun glazbe, zabave, a u ovom slučaju i urbanizacije na djelu. Urbani Petak i ovog petka, 8. ožujka 2013., u klubu Gjuro 2 predstavlja nešto posebno i drugačije. - Æon, član CFSN DJs kolektiva, već godinu dana svakog ponedjeljka u terminu od 22 - 00h na Radiju 808 predstavlja najnovije trendove u klupskoj glazbi pa je odlučio to proslaviti s još dva prijatelja sa scene, Egolessom i Dubokom, a to planir učiniti na najbolji mogući način - rođendanskim partijem o kojem će se pričati, pa... do sljedećeg "rođendana".

Torta stiže, a muzika se sprema... Očekujte samo najbolje i najsvježije od recentne klupske glazbene produkcije i dobro se zabavite u petak već od 22h kada klub otvara svoja vrata, a zabava traje do 5h ujutro.

Upad: 20 kn do ponoći, 30 kn nakon.

Linkovi:

URBANI PETAK:

Egoless:
http://www.facebook.com/EGOLESSMUSIC
http://soundcloud.com/egoless

Dubok:
www.facebook.com/dubok.loopjunkies
www.soundcloud.com/dubok
www.mixcloud.com/Golem/

Æon:
http://soundcloud.com/aeonstep
http://aeon.bandcamp.com/
http://new.myspace.com/aeonstep
http://www.last.fm/music/Æon
http://www.arearecordings.com/aeon/
http://www.facebook.com/pages/Æon/155575501130686

EGOLESS (Lo Dubs Records / Stillness):


Nakon što je ugasio Illumination projekt započet 2002. godine, 2009. producent i multi-instrumentalist Ognjen Zečević pokreće novi projekt, orjentiran na dub, dubstep i eksperimentalnu elektronsku glazbu. Projekt vrlo brzo zahvaljujući Internetu prelazi lokalne granice te dolazi do suradnje sa američkim Lo Dubs labelom za kojeg izdaje 2 vinilna izdanja. Prvo izdanje “Rainbow Dub” rasprodano je u svega 2 mjeseca i penje se na 3. mjesto najprodavanijih reggae-dub ploča na Juno servisu, a na jednom partiju dolazi i do live remiksa koju je odsvirao legendarni Scientist, jedan od izvornih dub artista, a drugi recentni Before After 12” EP za isti label se u jednom momentu također penje na 3. mjesto najprodavanijih dub izdanja na Juno labelu, te na 3. mjesto najprodavanijih dub izdanja na popularnom Beatport servisu. Pored ostalih samostalnih digitalnih izdanja također je radio i mnogo remiksa za druge izvođače, od kojeg je bitno izdvojiti oficijalni remiks za reggae vokalista iz Trinidada, Marlon Ashera, poznatog po svom megahitu iz 2007. “Ganja Farmer” . 2012. sumira sve ne-izdane stvari u jednu kompilaciju nazvanu Selected Works ‘09 - ‘12 koja je nedavno od strane T-portala uvrštena među 3 najbolja izdanja prošle godine. Za 2013. također sprema dosta vinilnih izdanja, pocevsi sa 7” vinilom za americki ZamZam records koji je nastavak rada legendarnog dub labela BSI records.

Njegove stvari se vrte na najboljim svjetskim radijskim postajama za “bass” glazbu kao što je BBC Radio 1 , BBC Radio 1xtra, BBC Radio 6, Rinse.FM, Ministry of Sound, Kane.FM, Sub.FM. Osim toga trenutno svira klavijature u bendu ST!llness, te gitaru u riddim bendu I-Tal Jam s kojima je prošle godine nastupio i na main stageu Outlook Festivala sa britanskim vokalom YT.

Osim što 2013. radi na novim vinilnim izdanjima koja bi se brzo trebala naći u prodaji, pokreće i live dub act fokusirajući se na plesni dub / reggae. Live dub act je tehnika miksanja potekla sa Jamajke krajem 60ih , koju ne treba zamijeniti za klasično DJ miksanje pjesama. Tehnika kojom producent na licu mjesta re-aranžira stvari koristeći izvorne kanale pjesme uz pomoć višekanalnog miksera, te manipulirajući raznim efektima stvara novu dimenziju i unikatne verzije pjesmama. Uz to je moguće i očekivati neke live instrumente u cijeloj priči. Set stilski varira između tradicionalnog rootsreggae-dub žanra i modernijeg uptempo dub-a sa primjesama elektronske glazbe sve do dubstepa.

DUBOK (LoopJunkies):


Pravim imenom Ante Šimić je 28 godišnji Bass/Techno DJ i producent s adresom u Zagrebu. Dubok se ozbiljnije „bacio“ u elektronsku glazbu još 2004. kada s kolegom VRH-om osniva audiovizualni kolektiv LoopJunkies. Uz aktivnosti promotora također je radio, kako u svojim počecima pa tako i danas, kao grafički dizajner i VJ pod imenom Xplode. Nedugo nakon toga interes pokazuje kako u miksanju tako i u kreativnom stvaranju elektronske glazbe. Prvi manji nastupi vodili su ka većima pa tako Dubok danas broji niz nastupa kako u hrvatskoj tako i u susjednim zemljama gdje je nastupao s imenima poput Mickey Pearcea, Roska, Zed Bias, A Guy Called Gerald,.. te i na festivalima poput Outlook, Hideout, Seasplash, Atlantis, Voi'Sa,... Dubok je žanrovski gurman tako da očekujte bogat švedski stol.

ÆON (Area Records / Cfsn / Radio808):


Æon je bass/techno, DJ/producent rodom iz Slavonskog Broda s adresom u Zagrebu. Iza sebe ima nekoliko izdanja. Prvo ozbiljno digitalno izdanje našlo se na njujorškom labelu Code of Arms još dok je bio u dubstep fazi, 2012 izlazi mu je jedna traka za Area Recordings koja se nalazi na kompilaciji, a otisnuta je 12″ vinilu. Član je cfsn DJs kolektiva i već skoro godinu dana vodi svoju emisiju na radio 808. Vrtio je i vrti na svim većim relevantnijim festivalima po regiji kao što su, Outlook, Dimensions, Hideout, Terraneo itd.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO