Za kraj napornog tjedna i početak opuštajućeg vikenda Karolina je pripremila pravu poslasticu, veliki Corona party uz DJ Dave Jam aka DJ Pimp i promociju novog singla IDESH BEBA. Atraktivne hostese, vrijedne nagrade, iznenađenja i još puno toga očekuje Vas ovoga petka u Karolini.

DJ Dave Jam aka DJ Pimp

Interes za DJ-ingom je pokazao 1988. godine kad počinje scratchati na gramofonu koji je tada imao, a to je bila obična drvena Tosca ruske proizvodnje.

Zajedno sa MC Condom-X-om i DJ-R 33 Rock-om 1989. osniva Ugly Leaders, jedan od prvih hrvatskih hip hop bendova, a 1992. objavljuju svoj debi album: "Channel Is Deep & Beech", koji je bio prvi hrvatski hip hop album.

Drugi album pod nazivom "Prisoners Of Pain" objavljuju 1994., a iste godine nastupaju sa Public Enemy i Ice-T- om u zagrebačkom Domu sportova.

DJ Pimp se ozbiljnije počeo baviti DJ-ingom 1990. godine kad je nabavio svoje prve profesionalne gramofone.

Smatra se da je njegova profesionalna DJ karijera započela 1993., jer je tada počeo profesionalno raditi u klubovima i bio plaćen za to. Između 1995. i 1997. sudjeluje u nekoliko DJ natjecanja, na kojima redovito osvaja mjesta od prvog do trećeg.

Najveći uspjeh u DJ nadmetanjima je pobjeda na austrijskom DMC prvenstvu nakon čega je, predstavljao Austriju na svjetskom DMC/DJ prvenstvu.

Godine 1998. DJ Pimp okuplja gotovo čitavu hrvatsku hip hop scenu na kompilaciji "Hip Hop Generacija 2000", a isto ponavlja duplim CD-om "Hip Hop Generacija 2001" koji izlazi 2000. godine.

Svoj solo album "Sex, Dope & Hip Hop" objavljuje 1999. godine, a 2000. izlazi posljednji mini LP Ugly Leadersa pod nazivom "2000". Godine 2001. DJ Pimp seli u Zurich gdje vrlo uspješno vrti glazbu u disco klubovima.


Tijekom svoje karijere družio se i nastupao s nekim od najvećih hip hop & r'n'b zvijezda kao što su Redman, Method Man (Wu-Tang Clan), Gang Starr, Afrika Bambaataa, Kevin Lyttle, Nelly, Snoop Dogg i De La Soul.

Na poziv DJ Latin Prince-a 2004. pristupa jednom od najjačih USA DJ kolektiva "The Bumsquad DJ's".

Godinu dana nakon toga, zajedno s DJ Phat Phillie-jem u Hrvatsku dovodi DJ Latin Prince-a koji je od tada veliki zaljubljenik u našu zemlju, što se pokazalo i kada je, poklonivši Andre-u 3000 iz grupe OutKast šal sa hrvatskim grbom, napravio neviđenu reklamu za našu zemlju nakon što je Andre 3000 nosio taj šal na premijeri jednog filma u Hollywoodu.

Upravo nedavno, DJ Pimp (po novome DJ D-Sup), zajedno sa svojim partnerom DJ Bizarre-om, povećava uloge i još jednom diže igru na viši nivo: pod zajedničkim nazivom Super-Bizarre njih dvojica miksaju glazbene video spotove na način na koji ostali DJ-ji miksaju svoju glazbu.


Dakle zvuk prati sliku, tako da na ekranima u klubovima možete vidjeti kako dok DJ Pimp scratcha slika istovremeno ide naprijed-natrag. To se sve odvija u real timeu, te kontrolira gramofonima i disco miksetom.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO