Početak srpnja u LMC klubu obilježit će veličanstveni koncert na kojem će jedna od najpoznatijih grupa u regiji odsvirati svoje nezaboravne hitove poznate svim generacijama. Pripremite se na večer punu prekrasnih stihova koje je ovaj autor poklonio svojoj publici jer u subotu 5. srpnja na najveću open-air pozornicu u Istri stižu Bajaga i Instruktori!

Bajaga i Instruktori (SRB)

Momčilo Bajagić Bajaga, inače iz Zemuna, rođen je u Bjelovaru za vrijeme posjeta njegovoj baki. Iako je već u osnovnoj školi snimao pjesme sa svojim prijateljima, činilo se da će mu glazba ostati samo hobi, no u srednjoj školi shvaća da je ona ipak njegov život.

Prvi bend u kojem je svirao zvao se TNT, no povijest se počela stvarati ulaskom u Riblju Čorbu gdje je Bajaga glazbeno sazrio, snimio s njima 5 albuma, komponirao više od deset pjesama, a nakon toga bio je spreman za nastavak svoje karijere.

Mnoge pjesme nisu se uklapale u stil Riblje Čorbe, pa ih je Bajaga samostalno snimio sa svojim prijateljima s kojima je kasnije počeo i nastupati. Ime Instruktori počeli su koristiti 1984. kada su u Beogradu imali promociju svog prvog albuma naziva Pozitivna geografija. Već drugi njihov album bio je prodan u preko 350 000 primjeraka zahvaljujući velikim hitovima Berlin, Zažmuri, Plavi safir, Verujem, ne verujem i drugima. Time su dokazali da pripadaju samom vrhu pop-rock scene bivše Jugoslavije.

Tokom devedesetih godina Bajaga sam i s grupom često nastupa po inozemstvu, gdje ga uglavnom slušaju mladi koji su napustili zemlju zbog rata. Status velikog benda učvršćuju izdanjima Četiri godišnja doba 1991., Muzika na struju dvije godine kasnije te Od bižuterije do ćilibara 1996., a glazba puna optimizma i dalje uspijeva prijeći granice nekada zajedničke države.


Svoju pozitivnu glazbenu misiju Bajaga i Instruktori nastavljaju i u sljedećem desetljeću, između ostalog albumima Zmaj od Noćaja, Šou počinje u ponoć i posljednjim Daljina,dim i prašina iz 2012., zahvaljujući kojima i dalje održavaju sjajne koncerte po bivšim republikama gdje su odlično prihvaćeni, a 2014. godinu provode na slavljeničkoj turneji kojom obilježavaju trideset godina zajedničke karijere.

Bajaga i Instruktori
http://www.bajaga.com/
https://www.facebook.com/bajaga.official.fan.page

Svi dodatni materijali o događaju i umjetnicima dostupni su na zahtjev.

Informacije: Irina Basara, project manager 091/463-1004
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

LMC presents
Summer concerts in LMC with your favorite songs
BAJAGA I INSTRUKTORI

05. srpnja s početkom u 23 sata
LMC LightHouse Music club

Vodnjan, Krnjaloža 1.

Prodaja ulaznica:
shop.lighthouseclub.com

na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima
na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni potražite na https://shop.lighthouseclub.com/payment.php

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO