Još jedan vikend za pamćenje u Lighthouse Music clubu započinje u petak, 23. kolovoza. Na najveću open air pozornicu u Istri stiže sastav koji je svojim realnim tekstovima i nesvakidašnjim zvukom stekao ogromnu reputaciju... Dame i gospodo: Dubioza Kolektiv!!!!

Dubioza Kolektiv (BiH)


Grupa koja je nastala iz potrebe da se progovori o važnim problemima bosanskohercegovačkog društva i da se ostatku svijeta pokaže da život na Balkanu postoji i izvan okvira medijskih stereotipa.


Tekstovima svojih pjesama Dubioza Kolektiv žestoko kritizira postratno korumpirano društvo u kojem vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda te istovremeno promoviraju borbu za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

Iza angažiranih tekstova stoji bend koji svojim društvenim angažmanom pokazuje da zaista misli ono o čemu govori. U znak podrške prvom bosanskohercegovačkom aktivističkom pokretu Dosta! organizirali su veliki prosvjedni koncert prije općih izbora 2006. godine.

Promociju svog četvrtog albuma Firma ilegal održali su ispred zgrade bosanskog parlamenta snažno protestirajući protiv korumpirane vlasti čime su privukli veliku pažnju domaćih i inozemnih medija. Godine 2010. uključili su se u kampanju Predizborno zagrijavanje koja je za cilj imala animaciju mladih da izađu na izbore i glasaju za promjene u okviru koje su održali koncerte u svim većim bosanskohercegovačkim gradovima. Kampanja je rezultirala povećanim odazivom mladih na izborima.

Danas, nakon osam godina postojanja i šest studijskih albuma, mogu se pohvaliti uspjesima na koje bi svaki glazbenik bio ponosan: velikom bazom fanova u cijeloj regiji (album 5 do 12 je imao više od 200.000 download-a) i trećom nominacijom za regionalnu MTV nagradu Best Adria Act. Van Balkana. Isti je uradak bio nominiran za IMPALA nagradu kao nezavisni album 2011, a BBC i magazin Time okvalificirali su ih kao autentični glas bosanskohercegovačkog naroda.

Zvuk benda kombinacija je tradicionalnih glazbenih formi s elementima hip-hop-a, reagge-a, dub-a i rock'n'roll-a, obojena jedinstvenim iskustvom koje je njihove živote promijenilo zauvijek. Njihove energične žive svirke prepoznate su kao pravo osvježenje na balkanskoj glazbenoj sceni.

23. kolovoza s početkom u 23:00 sata
LMC LightHouse Music club
Vodnjan, Krnjaloža 1.

Nastupa:
Dubioza Kolektiv (BiH)

Almir Hasanbegović -- Vokal
Adis Zvekić -- Vokal
Brano Jakubović -- DJ / klavijature
Vedran Mujagić -- Bas
Armin Bušatlić -- Gitara
Senad Šuta -- Bubnjevi
Mario Ševarac -- Saksofon

Prodaja ulaznica:

shop.lighthouseclub.com
na prodajnim mjestima Glas Istre
na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima
na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni potražite na https://shop.lighthouseclub.com/payment.php

Dubioza Kolektiv
www.dubioza.org
www.facebook.com/dubioza
www.twitter.com/dubioza
www.myspace.com/dubioza

Media
www.vimeo.com/dubioza
www.youtube.com/dubiozatv

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO