Ono što je za Veliku Britaniju Elton John, za Hrvatsku je i više od toga – Oliver. Njegov glas, interpretaciju, pjesme i emociju pamte generacije. Uspio je ostvariti veliki broj nezaboravnih hitova, a one najveće svi ljubitelji kvalitetnog zvuka moći će poslušati u subotu, 29. lipnja kada će na najvećoj open-air pozornici u Istri zapjevati glazbena legenda – Oliver Dragojević!

Oliver Dragojević (HR)

Od djetinjstva je vezan uz glazbu. Kad je imao pet godina otac mu je darovao usnu harmoniku, a s vremenom je naučio svirati klavir, klarinet i gitaru. Od sredine 60-ih pjevač je i orguljaš splitske grupe Batali u kojoj stječe lokalnu popularnost na plesnim večerima u Dioklecijanovim podrumima, nakon čega mu Zdenko Runjić ukazuje povjerenje. Prvi Oliverov nastup na festivalskoj pozornici u Splitu 1967. prolazi sasvim nezapaženo, no budući da je glazbu već tada izabrao za životno opredjeljenje, napušta Split i sljedećih nekoliko godina provodi na međunarodnim angažmanima. Oliverov ulazak u antologiju hrvatske pop glazbe započinje, međutim, osam godina kasnije s povratkom u domovinu i legendarnom dalmatinskom šansonom Galeb i ja. Uslijedio je golemi nacionalni hit Skalinada, nakon kojeg su se uspješnice redale jedna za drugom i splitskom pjevaču osigurale status jednoga od vodećih imena tadašnje pop scene. Profesionalna veza istog autorsko-izvođačkog tandema nastavila se tijekom desetljeća na sveukupno petnaestak albuma.

Oliverova diskografska i koncertna aktivnost te medijska promocija učinili su ga jedinstvenim fenomenom hrvatske pop glazbe, a tvrdnju da s godinama postaje sve veća glazbena dragocjenost, potvrđuju naklade njegovih albuma.

Premda ga mnogi često doživljavaju samo kao predstavnika danas tipične dalmatinske pop-pjesme, bliske šansoni, tijekom više od 45 godina svoje iznimno bogate i uspješne karijere, Oliver je pokazao da se iza njegovih svevremenskih uspjeha krije savršeni oblik mutualističke simbioze nekoliko glazbenih idioma, koje Oliver već desetljećima filigranski preciznom tajnom vještinom spaja i kombinira u svoj prepoznatljivi glazbeni izričaj. Sve te segmente Oliver je maštovito protkao iskustvom starog glazbenog vuka i majstora zvuka. Zajedno s uglednim autorima s kojima je surađivao, posebno Zdenkom Runjićem, Oliver je nedvojbeno uspio postati svojevrsnim općim podsvjesnim dalmatinskim kodom.

29. lipnja s početkom u 23:00 sata
LMC LightHouse Music club
Vodnjan, Krnjaloža 1.

Nastupa:
Oliver Dragojević (HR)

Prodaja ulaznica:
shop.lighthouseclub.com
na svim prodajnim mjestima Glas Istre
na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima
na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO