Završetak kolovoza obilježit će nastup dame čiji stas i glas već desetljećima dižu na noge publiku diljem Balkana ali i dijaspore. U sklopu svog dugotrajnog i bogatog glazbenog puta, u subotu, 31. kolovoza zaustavit će vrijeme i u najvećem open-air klubu u Istri. Naoštrite glasnice i pripremite se za ples, jer u LMC Lighthouse Music club stiže Neda Ukraden!


NEDA UKRADEN (RH)

Njen otac, koji je imao običaj govoriti kako je upravo on otkrio zvijezdu u svojoj kćeri, u jednom je intervjuu rekao kako je Neda naučila pjevati svoju prvu sevdalinku u dobi od pet godina. Ipak, glavnim krivcem smatra se njen profesor u osnovnoj školi koji ju je upoznao sa svijetom glazbe.

Vrlo je rano počela nizati uspjehe na raznim festivalima, a profesionalnim početkom smatra 1966. godinu i prve nastupe na Radio Sarajevu. Bez obzira na karijeru koja je krenula uzlaznom putanjom, paralelno s upisom na Filozofski fakultet upisala je i srednju glazbenu školu odsjek - solo pjevanje i završila četiri godine.

U toku karijere je sama birala disko-kuće. 1982. promijenila je u potpunosti imidž, i uz tada najpoznatije skladatelje Đorđa Novkovića i Rajka Dujmića snimila album To mora da je ljubav. Pjesme su imale sasvim drugačiji zvuk u odnosu na prepoznatljivi folk, i usprkos bojazni od pada, doživjela je nezapamćeni uspjeh. Nakon 1000 koncerata djevojke koja je zanimala i mlade i stare, na scenu je izronila, mnogima se činilo, nova osobnost s poznatim imenom.

Svoj posljednji album u Jugoslaviji snimila je krajem 1990-e. Nakon rata je odlučila nastaviti sa svojom karijerom te je jedanaest godina kasnije izdala album Nova Neda Ukraden koji je postao apsolutni hit i vratio Nedu na vrh glazbene scene.

Rezultati koje je postigla su impresivni. Njena popularnost je plod desetljeća upornog rada koji je vodio samo naprijed, i koji je dokaz da Neda nije uspela preko noći ili slučajno, a o čemu svjedoče i mnogobrojne nagrade struke koje je osvojila.

LMC presents
Summer concerts in LMC with your favorite songs
NEDA UKRADEN

31. kolovoza s početkom u 23:00 sata
LMC LightHouse Music club
Vodnjan, Krnjaloža 1.

Nastupa:
Neda Ukraden (RH)

Prodaja ulaznica:
shop.lmcclub.com
na svim prodajnim mjestima i u sustavu Eventima
na svim prodajnim mjestima Glasa Istre
na mjestu događaja neposredno prije početka koncerta

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni potražite na shop.lmcclub.com

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO