Sve čega se Severina primi, sve što najavi, sve što napravi ili ne napravi, biva popraćeno velikom medijskom pompom. Tako ce sigurno biti i sa njenom novom turnejom "Dobrodosao u klub". Najpoznatija hrvatska pjevačica zabavne glazbe Severina Vučković koja svojim pjesmama, koncertima, glumačkim izvedbama, ali i privatnim životom, već dvadesetak godina neprestano izaziva veliki interes javnosti, svoju će skoru regionalnu turneju nazvanu "Dobrodošao u klub" započeti spektakularnim koncertom koji će se održati 23. ožujka u riječkoj Dvorani mladosti. Prethodno najavljivani datum 22. ožujka zamjenjen je novim datumom 23. ožujka jer se 22. ožujka igra nogometna utakmica između Hrvatske i Srbije u sklopu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu 2014. godine, tako da se ne bi ljudi dvoumili sjediti pred televizijskim prijemnikom ili ići na koncert.

ULAZNICE:


Ulaznice za ovaj koncert koji će se održati pod medijskim pokroviteljstvom "Novog lista", Radio Rijeke, "Kanala Ri" i glazbeno filmskog portala VinkoPersic.com mogu se već od srijede 27. veljače nabaviti u sistemu “Eventima” po cijeni od 90 kuna. Na dan koncerta njihova cijena će iznositi 100 kuna.

TURNEJA:

Turneja je zamišljena kao spoj pop glazbe, mode, mjuzikla, kabarea, kazališta i općenito umjetnosti, tako da nimalo ne čudi što je umjetničko vodstvo (art direction) Severinine regionalne turneje “Dobrodošao u klub” preuzeo ni više ni manje nego poznati kazališni redatelj Tomaž Pandur, odnosno njegova ugledna međunarodna kazališna organizacija "Pandur Theaters" koja je u svijetu i kod nas poznata po svojim intrigantnim kazališnim i interdisciplinarnim projektima u drami, operi i baletu. Tomaž Pandur je jedan od najzanimljivijih i najnagrađivanijih europskih kazališnih redatelja sa autorski vrlo prepoznatljivim rukopisom koji po pravilu ne preuzima poznate, nego stvara nove trendove.

SURADNICI:

Za Severinin koncert Tomaž Pandur je odabrao iznimnu međunarodnu umjetničku ekipu: filmskog i video umjetnika Dorijana Kolundžiju iz "Galerije 12", kostimografa Marka Mitanovskog, dramaturga Liviju Pandur i koreografa Anžeta Škrubeja i njegov plesni ansambl "Maestro", tako da se predviđena koreografska suradnja sa Ivonom Brnelić i njenim plesačima nažalost neće ostvariti.

NEKI DATUMI TURNEJE:

Severinina regionalna turneja "Dobrodošao u klub" s kojom će promovirati istoimeni nedavno izašli album nakon koncerta u riječkoj Dvorani mladosti 23. ozujka nastaviti će se 30. ožujka koncertom u beogradskoj Kombank Areni, 13. travnja u dvorani "Boris Trajkovski" u Skoplju, te koncertima u zagrebačkoj Areni 11. svibnja i koncertom u Ljubljani 30. svibnja. U pripremi su i koncert u sarajevskoj dvorani Zetra,  koncert u Podgorici te zavrsni koncert turneje u pulskoj Areni čiji će termini biti naknadno objavljeni.

NOVI SPOT: 

Prije nekoliko dana održana je premijera Severininog novog videospota za pjesmu "Dobrodošao u klub" sa istoimenog albuma koji se i dalje nalazi na prvom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Fotografije je napravila Jelena Balić. Glazbu za aktualni singl napisao je provjereni dvojac Miloš Roganović i Filip Miletić, režiju spota potpisuje renomirani hrvatski modni fotograf Marko Grubišić, za šminku je bio zadužen Saša Joković, a za frizuru Mile Santini.

PRESSICA POVODOM TURNEJE:

Regionalnu turneju su u zagrebačkoj “Esplanadi” na najavnoj pressici predstavili Severina, njen menadžer Tomica Petrović i art direktor turneje, ugledni kazališni redatelj Tomaž Pandur koji su medijima pojasnili detalje. Press konfrenciju je vodio legendarni televizijski voditelj Oliver Mlakar koji je sebe predstavio kao "najstarijeg živućeg voditelja u Hrvatskoj". Turneja "Dobrodošao u klub" biti će, rečeno je, bajka u četiri čina. To će biti svojevrsno putovanje kroz tamne i svjetle trenutke ljudske duše u vizualno-glazbenom teatru. Art direktor turneje Tomaž Pandur poznat po specifičnoj estetici uz riječi kako "ponekad voli pobjeći od kazališta" predstavio je svoj kreativni tim u kojem su sve umjetnici koji u poznati u svijetu. Naveli su da koreograf Anžej Škrubej i njegov plesni ansambl "Maestro", "rade neviđene stvari", da je za za tehnički dio zadužen Željko Radočaj, dok kostimografiju potpisuje Marko Mitanovski koji je imao prilike surađivati i surađuje sa svjetskim glazbenicima i umjetnicima kao što su Beyonce, Lady Gaga, "Skunk Anansie", Katie Melua, Sophie Elis–Bextor, Paloma Faith, Immodesty Blaize, "Broken Hearts" i mnogim drugima. Markove kreacije poznate su po skulpturalnoj kazališnoj formi, detaljiziranim konstrukcijama i preciznoj geometriji. "Jedina koja nisam poznata u svijetu u ovom timu sam ja", našalila se tom prilikom Severina.

SCENSKA BAJKA  U 4 ČINA:

Turneja "Dobrodošao u klub" utjelovljuje Severinino viđenje svega kroz pjesmu i melodiju, popraćeno vizualnim radovima i scenskim pokretima. Publika će istovremeno prisustvovati spektaklu i intimnom performansu, otvaranju onog najdubljeg što nosimo u sebi, kontrapoziciji ljubavi i mržnje, tame i svjetla, tuge i radosti, dobra i zla, reda i kaosa. Posjetitelji koncerata će emocionalno iskusiti neobično putovanje kroz osjećanje ushićenja i radosti, te bola i tuge slomljenog srca. Na svakom koncertu turneje na kojem će biti objedinjene sve scenske umjetnosti Severina će izvesti preko 28 pjesama, neke u potpuno novom aranžmanu, a neke baš onakve na kakve je publika navikla. Probe turneje održavati će se u Ljubljani.

SEVERINA NIJE SAMO PJEVAČICA:

Ne zaboravimo da je Severina igrala u monodrami “Čekajući svog čovika”, glumila u riječkim kazališnim predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi”, da joj je posvećen slovenski film “Pijetlov doručak”, da je glumila u filmu “Duhovi Sarajeva” sa Enisom Bešlagićem, televizijskog humorističkoj seriji Željka Pervana “Večernja škola: Povratak upisanih” (kao narikača Cvija), te da joj se smiješi glavna ženska uloga u splitskom mjuziklu “Naša bila storija” koji govori o povijesti “Hajduka”. Za svoje uloge u predstavama “Karolina riječka” i “Gospoda Glembajevi” na daskama riječkog HNK “Ivana pl. Zajca”, iako su u najavama bile popraćene protestima ponekih glumaca kako im jedna glumački neškolovana osoba "otima kruh iz usta", Severina je dobila velike pohvale i od najoštrijih hrvatskih kazališnih kritičara i nakon dugo vremena privukla ponovo velik broj publike u riječko kazalište. Ne čudi ta Severinina ljubav prema kazalištu jer se u njega zaljubila još od malih nogu. Od tada naime gaji ljubav prema glazbi i scenskom nastupu, pleše, svira klavir, glumi. U djetinjstvu odlazi gospođi Lepi Smoje, supruzi legendarnog Miljenka Smoje, u KUD "Mozaik" gdje kao talentirana trinaestogodišnjakinja nastupa u mjuziklu "Frane Štrapalo". Sve ostalo nakon toga je svima poznato.

JOS PONESTO:

Budući da joj je sin Aleksandar najvažniji muškarac u njenom životu od njega se Severina neće odvajati ni tijekom turneje. Probe će se održavati tri do četiri sata dnevno a ostatak vremena će Severina provoditi sa sinčićem Aleksadrom. Mjesto njenog boravka u Ljubljanni i pred koncert u Rijeci naravno neće biti javno obznanjeno da bi se izbjegla navala paparazza. Predviđeno je nekoliko dana proba u Dvorani mladosti koje će naravno biti zatvorene za medije i publiku. Iza Severine je pregršt hitova koje je nepotrebno nabrajati, a pjesme s tek objavljenog albuma "Dobro došao u klub" opet su među najslušanijima na svim radijskim postajama. Album ima 13 pjesama među kojima su i "Uzbuna", "Tarapana", "Slaba na slabića", "Postelja od vina", "Tango" (duet sa Željkom Bebekom), kao i naslovna pjesma "Dobro došao u klub". Ljudima su se uvukle u uši "Brad Pitt", "Grad bez ljudi" i "Italiana" koje na YouTube-u ima dosad neviđen broj klikova. Severinine pjesme su pogotovo u posljednje vrijeme popraćene atraktivnim, kontroverznim i provokativnim spotovima koji još više potenciraju njihov uspjeh kod publike. A dok preslušava album i gleda Severinine spotove narod se zabavlja i pitanjem hoće li Seve i Milan opet biti zajedno.

SVE ZA FANOVE:

Severina se za fanove ponekad i smrzava kao kad je 22. prosinca na glavnom zagrebačkom trgu svojim obožavateljima puna dva sata potpisivala najnoviji album "Dobrodošao u klub". Veliku popularnost imala je njena eurovizijska pjesma "Moja štikla". Tada je snimila i album u suradnji sa Goranom Bregovićem i Marinom Tucaković. Album i turneja "Zdravo Marijo" (2008.) su osvojili publiku na prostoru cijele regije. Ne treba ni sumnjati da će kombinacija njenih starih i novih hitova, uz neizostavnu "Štiklu" s kojom nas je predstavljala na "Eurosongu", privuči u Dvoranu mladosti rekordan broj posjetitelja, kažu dobri poznavatelji estradnih kretanja. A koliko Severina fenomenalno izgleda i u uskoro četrdesetoj godini života dovoljno govore seksi fotografije kojima promovira album i turneju. O svojim godinama Severina kaže: "Četrdesete su mi pred vratima. U njih sam ušla kao ponosna majka koja u krilu drži svoj doživotni štit. Preda mnom je najljepša dekada mog života". Rođendan će Severina proslaviti negdje na turneji 21. travnja.

Izvor: Vinko Persic

{gallery}albumi/severina2303:140:90:0{/gallery}

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO