Prvo ovogodišnje izdanje klubske večeri Black Light 20.10. u zagrebački vip club dovodi dvije iznimno talentirane glazbenice. Uz Yannah Valdevit, koju smo već predstavili, nastupit će i producentica, DJ-ica i vokalistica Nightwave.

NIGHTWAVE (Svetlana Industries, UTTU /UK)

 

Maja Medvešek, poznata po umjetničkom imenu Nightwave, rodom je iz Slovenije, a živi u Londonu gdje radi kao producentica, DJ-ica i vokalistica. Hrvatska ju je publika prvi puta imala prilike upoznati na ovogodišnjem Terraneo festivalu i baš tim nastupom nas je "prisilila" da je što prije pozovemo u Zagreb. Uz to što se aktivno bavi alternativnom medicinom i što je slovenska Judo prvakinja, bila je dvojnica za Penelope Cruz, novinarka i radila kao motion capture glumica za video igricu DJ Hero, Nightwave nekako pronalazi vremena za stvaranje glazbe.

Njezina izdanja za Svetlana Industries & Seed, kao i ‘Adventures in Dubstep & Beyond’ za Ministry of Sound i Cassie Tribute album ‘Skydiver’ na Local Action Records, bilo pod imenom Nightwave ili nekadašnjim 8bitch, priskrbila su joj međunarodni uspjeh njenoj inovativnoj i odvažnoj kombinaciji stilova kao što su Chicago juke, UK bass, grime i funk 80-ih.

Maja spaja godine producentskog iskustva s istančanim osjećajem za zvuk i široki raspon stilova, što je čini originalnom i uzbudljivom producenticom s jasnom vizijom koja pomiče granice i ne podliježe stereotipima već stvara inovativnu i neobičnu elektronsku glazbu. Otvarala je nastupe za glazbenike kao što su Rusko, Anthony Shake Shakir, MNDR, Dopplereffekt i Death Grips, i nastupala na festivalima poput Outlooka i Exita, te je gostovala na Rustijevom hvaljenom debi albumu "Glass Swords" i sudjelovala na Red Bull Music Academyju u Madridu 2011. Krajem 2011. izdala je dva izdanja - jedno za hvaljenu UTTU etiketu, a drugo, koje prate vrlo zanimljive video snimke, za Fortified Audio.

http://www.facebook.com/Nightwave808
http://www.soundcloud.com/Nightwave808

***

Black Light je klubska večer koja predstavlja vrhunsku elektronsku glazbu sa soulful predznakom, ali žanrovski se ne ograničava. Ovom prilikom obilježava i prvu godinu postojanja, a godišnjica Black Lighta sa sobom donosi još iznenađenja.

Domaćini RRRamon! i DMT, u zajedničkih 20-ak godina DJ staža osim uspješnih klupskih projekata, stotinu svirki po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, iza sebe imaju i nastupe na svim većim festivalima u regiji kao što su EXIT, Terraneo, Hideout i Outlook.

RRRAMON!
http://www.facebook.com/djyesh
http://soundcloud.com/yesh-zagreb

DMT
http://www.facebook.com/djdmt
http://www.soundcloud.com/djdmt
http://www.soundcloud.com/inurface

NIGHTWAVE
http://www.facebook.com/Nightwave808
http://www.soundcloud.com/Nightwave808

YANNAH VALDEVIT
http://www.facebook.com/YannahValdevit

Pridružite nam se na facebooku.
http://www.facebook.com/blacklightzg

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO