tophr2302231

Na  glazbenom putovanju na koje nas je sinoć odvela četvrta dodjela nagrade Top.HR Music Awards u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog uživali su brojni okupljeni. Nagradu organiziraju Hrvatska diskografska udruga i RTL, a na njoj su nagrađeni najuspješniji glazbenici u protekloj godini u 11 kategorija po preciznim podacima dobivenim prema radijskom emitiranju HR Top 40, koji uključuju više od 140 radijskih postaja diljem zemlje, prema fizičkoj prodaji te prema podacima o digitalnoj prodaji na glazbenim streaming servisima.

U kategoriji pjesma godine slavili su Eni Jurišić i Matija Cvek s pjesmom „Trebaš li me“, muški izvođač godine je Luka Nižetić, ženski izvođač je Mia Dimšić, novi izvođač godine je Lorena Bućan dok je grupa godine Parni Valjak.

Najprodavaniji novi domaći album je „Lipanj, srpanj, kolovoz“ Urbana & 4, dok je najprodavaniji domaći album u reizdanju „Odbrana i poslednji dani“ grupe Idoli. Streaming singl godine je „Fališ mi“ koji izvode Severina i Azis, a Severina je ujedno i streaming izvođač godine. U kategoriji najprodavanijeg inozemnog albuma nagradu je odnio „Unlimited love “ grupe Red Hot Chili Peppers, dok je inozemni izvođač godine Ed Sheeran.

Osim nagrada za proteklu godinu, na dodjeli su uručena i posebno vrijedna priznanja - Multiplatinum Awards Hrvatske diskografske udruge za vrhunska diskografska dostignuća koja su dobili Parni Valjak za vrhunska diskografska dostignuća i jedinstven doprinos rock kulturi i glazbenoj industriji te Danijel Popović za vrhunska diskografska dostignuća legendarnog albuma „Bio sam naivan“ iz 1983. Već ranije Multiplatinum nagrade Hrvatske diskografske udruge za svoja glazbena dostignuća dobili su Vlatko Stefanovski, Željko Bebek i YU grupa  koji su uveličali ovogodišnju dodjelu.

Četvrta dodjela nagrada Top.HR, kroz koju je publiku vodila Ana Radišić, bila je i u znaku 75 godina postojanja Croatia Records (nekadašnji Jugoton) zahvaljujući čijem je djelovanju nastalo nebrojeno puno glazbenih albuma koji su obogatili domaću i regionalnu kulturnu glazbenu baštinu.

U odličnoj glazbenoj atmosferi prožetoj daškom prošlosti i suvremenim notama, na posebno emotivan način publika, među kojoj su bila i brojna poznata imena poput: Borisa Novkovića, Matije Dedića, Marka Kutlića, grupe Detour, Zlatka Mateše, Pave, Jurice Popovića, Alena Đurasa i mnogih drugih,  prisjetila se glazbenog opusa jedinstvenog Massima Savića koji nas je napustio krajem prošle godine, a obilježeno je i 100 godina od rođenja Mister Morgena - Ive Robića.

Glazbena nagrada Top.HR Music Awards kroz četiri je godine postala vrijedno priznanje za rad i trud domaćih i stranih izvođača, a njezina posebna vrijednost je u činjenici što se nagrade dodjeljuju po precizno mjerenim rezultatima. Dašak atmosfere s dodjele nagrada kao i najatraktivnije nastupe gledatelji će moći pogledati u subotu, 25. veljače na RTL2 u glazbenoj emisiji Top.HR.

Tekst: Press
Fotografije: Bojan Zibar

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO