Top DJ Mag Vas s velikim zadovoljstvom poziva na party koji se dugo čekao i napokon dočekao. U petak, 18.01.2013., u klubu Aquarius A1 održati će se poseban event pod nazivom: KIKI & FRAJMAN "21 godina poslije". Ne biste vjerovali, ali prošla je već 21 godina od kada su stari prijatelji, DJ-i Kristijan Nardić - KIKI i Davor Frajman jednog četvrtka davne 1992. godine "došli tiho u Aquarius... i ušli u legendu" ispisavši zlatnim slovima povijest domaće glazbene elektronske scene sa svojim danas već kultnim programima iz devedesetih: Sabotage, Loops i Stereo Studio.

Ukratko o priči iz Aquariusa od prije mnogo ljeta... Party se održavao četvrtkom u današnjem A1 prostoru kluba Aquarius. U početku se večer zvala „SABOTAGE“, da bi se kasnije preimenovala u „LOOPS“. Možemo slobodno reći da je „Loops“ bio jedan od, ako ne i najkvalitetniji tjedni glazbeni program koji se ikada održavao na ovim prostorima, pa i šire.

Četvrtak u Aquariusu ugostio je poznata svjetska DJ imena poput: Sven Vath, Jeff Mills, Derrick May, Umek, Richie Hawtin, Ian Pooley i mnoga druga, a ispred kluba mogli su se vidjeti auti s registarskim oznakama Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije.. Ono što je tada bilo drugačije u odnosu na današnja vremena je status DJ-a, te se unatoč kvaliteti gosta i vrhunskom setu koji bi ovaj pružio posjetiocima kluba, često čekao trenutak kada bi domaći DJ počeo svoj set. DJ-i su tada imali gotovo kultni status.

Kiki i Frajman... Zar su uopće potrebne najave? - Neospornim glazbenim talentom, entuzijazmom i svojom kreativnošću godinama su među svim ljubiteljima elektronske glazbe uživali status jednih od najboljih i najinovativnijih domaćih DJeva, a tako je ostalo i do današnjih dana. Njihovi DJ-setovi uvijek su bili posebni, drugačiji i uzbudljivi; takvi da nikada nikoga ne ostavljaju ravnodušnima.

Sigurni smo da će tako biti i sada "21 godinu poslije" u dobrom starom Aquariusu A1 gdje je 1992. i započela njihova danas već legendarna glazbena priča koju će nam, uostalom, u petak 18.01.2013. njih dvojica još jednom "ispričati"  na najbolji mogući način, onako kako samo oni znaju. Ili kako reče jedan naš poznati DJ: "KIKI i FRAJMAN su "obavezna lektira", prije svega za sve DJ-eve".

Dobrodošli!

Cijena ulaznice je 30 kn cijelu noć. Kako je već ranije spomenuto, party će se održati na A1 flooru, a početak je u 23h.

Nešto o legendama hrvatske elektronske scene koji će nas zabavljati u Aquarius A1 klubu:

DJ Kiki (Kristijan Nardić) rođen je 1971., a započeo je karijeru radeći na Radiju 101 gdje je postao najmlađi glazbeni urednik ikada. Svi se još i danas s nostalgijom prisjećamo njegove nadaleko poznate radijske emisije o elektronskoj glazbi: DEEP FM. KIKI je danas kultni DJ hrvatske elektronske scene. Od sredine 80-ih već je radio kao DJ u gotovo svim tada aktualnim, najpoznatijim zagrebačkim klubovima kao što su: KSET, Gjuro, Lapidarij, Kulušić, Jabuka, Press. 1992. godina bila je presudna za Kikija jer se upravo tada "zarazio" modernom elektronskom glazbom koja je i do danas njegova najveća ljubav.

Iza DJ pulta Kiki je uvijek bio prepoznatljiv po svom izvornom i originalnom stilu. Također, uvijek je volio isticati i svoje glazbene uzore kao što su Billie Holiday, John Coltrane, Marvin Gaye, Gangs of Four, Bauhaus, The Smiths, New Order, Cabaret Voltairea, Kraftwerk ,Richie Hawtin, Jeff Mills, Basic Channel, itd. Kiki je godinama bio i vrlo aktivan u promotivnom radu vezanim uz svoje klupske programe kao što su bili legendarni SABOTAGE i LOOPS, a kasnije i STEREO STUDIO (s Marijanom Felverom i Davorom Frajmanom) na kojima su nastupali i neki od istinskih inovatora elektronske glazbe kao što su npr.: Derrick May, Jeff Mills, Richie Hawtin, Sven Vaeth, Ian Pooley, DJ Hell, John Acquaviva, Umek i mnogi drugi.

Zahvaljujući upravo ovom trojcu Zagreb je često imao priliku čuti i vidjeti međunarodno priznate techno DJ-eve kao i inovatore tec-house zvuka poput Terry Francisa i Eddie Richardsa, ali i drum'n'bass imena kao što su E-Z Rollers i LTJ Bukem. KIKI je kao DJ i do današnjih dana ostao dosljedan i vjeran svojim "korijenima" zbog čega ga svi istinski ljubitelji elektronske glazbe izuzetno vole i poštuju i zbog čega s pravom nosi titulu jedne od najvećih "DJ legendi" domaće elektronske scene.

Davor Frajman ubraja se u legendarne hrvatske DJ-eve koji su doprinijeli stvaranju klupske scene kakvu danas poznajemo. Aktivan je od početka devedesetih godina kada je držao rezidenciju u kultnom zagrebačkom klubu Lapidarij. Osim u klubovima, Frajman je od samih početaka bio prisutan i u zagrebačkom eteru gdje je s Kikijem i Maminjem uređivao glazbenu emisiju Deep FM na Radiju 101. Oni malo stariji pamte ga po nastupima u zagrebačkom Aqariusu gdje je godinama s Kikijem imao rezidenciju četvrtkom.

Koliko god večer bila pri kraju i već se nazirao dan na obalama jarunskog jezera, u trenutku kada bi Frajman zavrtio Dave Clarke-ov „Wisdom to the Wise“ atmosfera u klubu se teško mogla opisati riječima. Nakon Aquariusa i programa „Loops“ Frajman je (s Kikijem i Felverom) pokrenuo program „Stereo Studio“ u zagrebačkom klubu „Tvornica“. Stereo studio je osim glazbe posjetiteljima nudio i vizualni doživljaj. Flyeri, plakati, video projekcije i light postali su važan dio cijelog koncepta. Stereo studio nastavio je s vrhunskom klupskim večerima i kroz godine ugostio mnoga velika DJ imena. Frajman je osim u svim hrvatskim klubovima nastupao i po EX YU regiji, zatim Austriji, Njemačkoj i Nizozemkoj.

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO