Sprema se događaj koji će razveseliti poklonike starog Kontrapunkt zvuka, a također i novoj generaciji dočarati atmosferu prvih godina ove dugovječne klupske večeri. Renomirani klupski program koji je u kontinuiranom trajanju od 12 godina ugostio 200-injak domaćih i stranih izvođača, na hrvatsku scenu dovodio mnogobrojne predstavnike novih glazbenih pravaca te stvarao glazbene trendove, nakon dvije godine stanke ponovno se vraća na klupsku scenu grada Zagreba.

Riječ je, naravno, o Kontrapunktu, programu koji je s godinama prerastao u svojevrsnu glazbenu instituciju te odgojio nekoliko generacija ljubitelja dobre glazbe. Ponovno rođenje Kontrapunkta dogoditi će se 30.11. u domu njegova osnivanja, klubu Aquarius, a posebni gost večeri biti će miljenik zagrebačke publike, Shuya Okino, jedan od legendarnog dvojca koji čine japanski Kyoto Jazz Massive.

Domaćin ove glazbene poslastice i jedan od osnivača Kontrapunkta je Eddy Ramich, a gramofone i publiku prije nastupa Shuye Okine zagrijat će dugogodišnji član Kontrapunkta Alen S.

Cijena ulaznice je 40 kn do 00.30, a 50 kn nakon.

Nešto o gostu večeri (Shuya Okino - Kyoto Jazz Massive / Tokyo):

Premda je rado viđen gost zagrebačke publike o kojemu se manje-više sve zna, treba reći da je Shuya Okino jedan od najznačajnijih predstavnika japanske elektronske scene koji već više od dva desetljeća nastupa po Europi, Aziji i Americi. Poznat je i kao kao pokretač Crossover/Jazz Music scene u Japanu, a upravo po uzoru na Aquariusov Kontrapunkt i sam je 2003. godine u Tokyju pokrenuo prvi tamošnji Crossover Jazz Festival. Napisao je 2005. knjigu naziva „How to Be a Good DJ“ koja je doživjela svoje četvrto izdanje te se prodala u 15-ak tisuća kopija.

Uz izdanja u sklopu sastava Kyoto Jazz Massive objavio je i dva iznimno uspješna solo albuma, od kojih je „Destiny“ dosegao prvo mjesto na itunes ljestivici dance glazbe. Shuya je također vlasnik tokijskog kluba The Room, koji posljednjih dvadesetak godina ugošćuje vodeća imena domaće i internacionalne Crossover/Jazz/House DJ scene. Kao prvi japanski izvođač uvršten u iTunes celebrity play listu, birao je glazbu za NIKE+iPod, Levis+ J-WAVE te poduži popis hotela, restorana, barova i web siteova.

Domaćin večeri Eddy Ramich, poznat je po projektima Eddy Meets Yannah i Eddy & Dus. Izdao je ukupno četiri albuma, 50-ak remixeva, desetak singleova te se, kao jedan od rijetkih izvođača iz Hrvatske, može se pohvaliti nastupima na skoro svim kontinentima. Eddy Ramich trenutno radi na svom solo projektu koji će svjetlost dana ugledati početkom 2013.

Kao jedan od osnivača Kontrapunkta, Eddy je kroz blisku suradnju s izvodačima iz cijelog svijeta, među kojima su Gotan Project, Soil&Pimp Sessions, Gilles Peterson, Benji B., Jazzanova, Simbad, Seiji, Theo Parrish i Carl Craig, zaslužan za obiteljsku atmosferu ovog programa kojemu su se glazbenici uvijek rado vraćali.

Isto vrijedi i za mnogobrojnu publiku koja je, prepoznajući dobar klupski proizvod, godinama vjerno podržavala večer koja je na zagrebačku glazbenu scenu donijela plesni jazz zvuk, soulful house, broken beats,dubstep, afro…

Kontrapunkt je klupska večer koja sama za sebe govori kroz glazbu, a utvrditi gradivo nikad nije bilo na odmet. U tom duhu organiziramo ultimativni tulum koji će na svom plesnom podiju okupiti sve generacije partijanera i chagera, koji su prodefilirali kroz klub u različitim dance erama koje je podržavao i stvarao Kontrapunkt.

Ujedninimo se ponovno na plesnom podiju Aquariusa!

Izvor: Press

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO