Vješto balansirajući između različitih glazbenih stilova, od rocka i bluesa do jazza i fusiona, od popa do soula, Kotzen je na sceni već 20 godina kao gitarista, kompozitor i tekstopisac. Osim što je sagradio vrlo uspješnu solo karijeru, našao je vremena i za pisanje glazbe, snimanje i sviranje sa glazbenicima različitih stilova, kao što su pop rock bandovi Poison i Mr. Big,  jazz/fusion bandovi kao Vertu feat. Kotzen, ali i jazz legende Stanley Clarke i Lenny White. Rolling Stones izabrali su upravo Richie Kotzena 2006. za support na japanskom dijelu svoje 'A Bigger Bang Tour'.

 
Kao plodan tekstopisac, Richie je napisao nekoliko pjesama koje su postale hit singleovi diljem svijeta.Njegova pjesma 'Stand', napisana dok je bio član Poisona za album 'Native Tongue', ušla je u top 20 Billboard liste. Dok je radio s Mr. Big, Richie je doživio još jednu prekretnicu, nakon što je njegova pjesma 'Shine' stigla do prvih mjesta top ljestvica u Europi i Japanu.

Richie je upravo izdao svoj 20. samostalni album, pod nazivom 'Peace Sign'. Nastavak je to sjajnog niza albuma i turneja diljem svijeta, od stadiona, festivala do malih klubova. 'Peace Sign Tour' obići će nekoliko kontinenata, uključujući obje Amerike, Europu i Aziju.
 
Kotzen je jedan od rijetkih umjetnika kojem je kompanija Fender ukazala čast kreiravši čak dva 'signature' modela gitara s njegovim imenom, a njegov Telecaster i dalje je najprodavaniji 'signature' model za Fender Japan. Njegov potpis nosi i RK100 Cornford pojačalo koje je 2005. proglašeno gitarskim pojačalom godine u Velikoj Britaniji, a tvrtka Zoom je 2009. predstavila njegovu 'signature' efekt pedalu.
 
Sve ovo Richie skromno komentira: 'Sviranje na turnejama i stvaranje glazbe je moj život. To je sve što sam ikada radio. Jako sam zahvalan svim ljudima širom svijeta koji su mi to omogućili'.

Izvor: Boogaloo

PODJELITE ČLANAK!
Pin It

FOTO: DALMACIJA

Oglašavanje - Reklama

FOTO: ZAGREB

Oglašavanje - Reklama

FACEBOOK

PREPORUKA ZA ČITANJE

Pretraživanje

Kontakti

PartyHR, Vaša party zona! Portal PartyHR posvećen je mnogim stvarima koje čine zabavu, o ljudima koji ju stvaraju i atmosferi koja ju prati.

U današnje vrijeme teško da se netko može zamisliti bez izlazaka, pa bili oni fini, burni, dnevni ili noćni, sve je to postalo kao jedan opijum koji danas ljude opušta i stvara im užitak.

Kontaktirajte nas:
Press služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Uredništvo: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Foto služba: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Marketing: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Marketing  Impressum  Uvjeti korištenja  Kontakt

FOTO: ZAGREB

FOTO: ISTRA

FOTO: OSTALO